• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Infiintare O.N.G.

Infiintare O.N.G. - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 1000 de lei + taxe

Infiintare O.N.G. la pretul corect

In 30 de zile lucratoare

Inregistrarile asociatiei, fundatiei si federatiei se fac rapid

Infiintare O.N.G. prin experti

Asociatia si fundatia se inregistreaza de experti contabili

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 30 zile lucratoare realizam operatiunea de infiintare O.N.G. tip fundatie non profit.

Durata de infiintare O.N.G. asociatie non profit este de 40 de zile lucratoare.

Cat costa serviciul de infiintare O.N.G. (fundatie si asociatie non profit)

2356 de lei veti avea de achitat in total pentru infiintare O.N.G. fundatie non profit: 2000 de lei (onorariu) + 20 de lei (legalizare incheiere) + 36 de lei (taxa eliberare denumire) + 200 de lei (legalizare notariat) + 100 de lei (taxa timbru judiciar). Suplimentar, va fi nevoie sa puneti la dispozitie minim 10 salarii brute pentru constituirea patrimoniului.

1141 de lei veti avea de achitat in total pentru infiintare O.N.G. asociatie non profit: 1000 de lei (onorariu) + 5 lei (legalizare incheiere) + 36 de lei (taxa eliberare denumire) + 100 de lei (taxa timbru judiciar).

Ce acte sunt necesare

Aveti nevoie de cartea de identitate si dovada dreptului sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat etc.).

Va putem oferi gazduirea sediului social in Bucuresti, incepand de la 500 de lei/an, daca nu aveti la dispozitie o locatie.

Colaborare de lunga durata dupa operatiunea de infiintare O.N.G.

Suntem alaturi de compania dumneavoastra inclusiv cu serviciile de contabilitate O.N.G. (fundatie si asociatie non profit).

Onorariile noastre pornesc de la doar 200 de lei/luna, reusind astfel sa va tineti costurile sub control.

Interes in crestere pentru operatiunea de infiintare O.N.G.

In ziua de azi tot mai multe persoane sunt interesate de infiintare ONG. Aceasta este o forma legala in care persoanele doritoare pot strange donatii materiale sau in bani pentru diverse cazuri si probleme sociale. Acest tip de organizatie este o modalitate des intalnita, creata in scop caritabil de catre persoanele care vor sa salveze mediul inconjurator, adunand astfel bani pentru impaduriri, salvand incet incet planeta noastra.

Un alt exemplu pentru care se poate dezvolta o astfel de fundatie este in scop umanitar: in caz de razboi, ajutoarele sunt mult mai rapide si mai exacte conform necesarului de pe teren, persoane fara adapost care pot fi ajutate sa isi gaseasca o locuinta sau mancare pentru cei nevoiasi atunci cand conditiile nu le permit.

ONG-urile (Organizatie neguvernamentala), functioneaza sub o forma asociativa, creata de persoane fizice sau juridice, pentru a promova valorile civice. Exista mai multe tipuri de ONG-uri, iar drumul poate fi adesea ingreunat de multitudinea de documente. Astfel, va vom detalia mai jos pasii pe care trebuie sa ii urmati, costurile infiintarii O.N.G. si ce reprezinta aceasta forma asociativa.

Inregistrare O.N.G.

Infiintarea unui ONG este reglementata prin Ordonanta de Guvern nr. 26/2000 si prin Legea nr. 276/2020 pentru modificarea actului legislativ anterior. 

Potrivit acestei ordonante de guvern oricine poate deveni membru al unui ONG in nume propriu, prin intermediul unei persoane juridice sau printr-o societate cu raspundere limitata. Varsta minima obligatorie pentru a deveni membru al unei fundatii non profit este de 14 ani, avand acordul parintiilor. Persoanele din alte resedinte mai putin Romania pot activa ca membrii in ONG-urile din tara noastra.
Cazierul fiscal – trebuie sa fie fara antecedente fiscale sau sanctiuni cu privire la datorii sau disciplina financiar – fiscala.

Conform modificarilor din legea nr. 276/2020, la infiintare fundatii si asociatii nonprofit (ONG):
necesitatea unui act constitutiv a fost eliminata si veti avea nevoie doar de statutul asociatiei pentru a fi recunoscuta;

reducerea plafonului minim pentru inregistare fundatii si asociatii nonprofit a scazut de la 223.000 RON, calculul fiind realizat in baza a 100 de salarii minime brute, ajungand la 22.300 Ron – 10 salarii minime brute. Tot aici a fost eliminata si obligatia de a depune suma de 200 RON care era pentru patrimoniul la infiintare ONG;

conform modificarilor si completarilor ulterioare in Legea 276/2020 nu mai este necesara prezentarea viitorilor membri in fata unui notar sau a unui avocat, iar semnaturile asociatilor fiind necesare doar in statut;

eliminarea obligativitatii denumirii fundatiei pentru a cuprinde si si termenul “asociatie”.

Caracteristicile de baza - inregistrare fundatii si asociatii nonprofit

➤  Organizatia non-profit, nepatrimoniala este forma asociativa juridica al carui obiectiv nu este de a realiza venituri in scopul obtinerii de profit si nu are activitati economice.

➤  Fara scop lucrativ – asociatia sustine comunitatea locala sau internationala potrivit activitatii acesteia.

➤  Aceasta forma asociativa are la baza mai multe structuri juridice private. Acestia pot lua decizii si sa raspunda legal conform hotararilor pe care le iau.

Forme juridice – infiintare fundatii si asociatii nonprofit

Un ONG poate avea una dintre cele 3 forme juridice pentru a functiona legal:

🗹  asociatie;
🗹  fundatie;
🗹  federatie.

Asociatia

Asociatia este formata printr-un document, in care un anumit numar de persoane ofera pentru o anumita perioada de timp resurse materiale, cunostinte si forta de munca, fie ca este pe plan local sau international. 

Conform Legii 26/2000, aceste ONG-uri de tip asociatii pot avea cel putin trei membri fondatori care vor contribui in mod egal sau diferit cu diverse resurse materiale sau intelectuale pentru a realiza scopul bine definit al organizatiei. Membrii asociatiei care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot ocupa functii de conducere conform art. nr 211 din noul Cod Civil.

Fundatia

Fundatia este o organizatie mai inchisa, comparand-o cu asociatia. Scopul fundatiei trebuie sa fie unul caritabil, bine stabilit, realist si in interesul general sau comunitar. O fundatie poate fi infiintata chiar si de catre o persoana.

Pentru infiintare ONG este nevoie de un patrimoniu care sa fie nu mai putin de 10 salarii minime brute conform modificarilor Legii nr. 276 / 2020. Exceptie fac acele ONG-uri care sunt sprijinite de catre alte fundatii sau asociatii. Astfel, patrimoniul acestora poate fi de pana la 2 salarii minime brute pe economie.

Federatia

Cea de-a treia forma juridica non profit este federatia. Potrivit art. 35 din OG 26/2000, aceasta este alcatuita din doua sau mai multe asociatii sau fundatii, dobandind forma juridica in momentul in care este inscrisa in Registrul federatiilor.

Diferenta dintre asociatie si fundatie este aceea ca intr-o fundatie o persoana sau mai multe pot dona o suma de bani sau bunuri materiale pentru a indeplinii un scop bine definit.

Etapele principale pentru infiintare O.N.G.

Infiintarea ONG se poate realiza in doua stagii principale:

🔶 etapa juridica ➡ aceasta etapa se realizeaza conform procedurilor cu instanta de judecata si tot aici se va pronunta hotararea de admitere a cererii sau de respingere in functie de problema. Hotararea instantei asupra cererii va fi definitivata in termen de 2 zile lucratoare, iar pentru incheiere se poate face recurs putand fi atacata in maxim 5 zile de la data comunicarii acesteia.

🔶 etapa extrajuridica ➡ durata aproximativa a finalizarii actelor este de aproximativ 2 zile lucratoare de la depunerea cererii, iar incheierea se poate ataca in maxim 5 zile de la data pronuntarii. Inainte de modificarile legii nr 276/2020, aceasta se putea realiza la notariat, iar dupa respectiva data procedura a fost simplificata ajungand doar semnaturile membrilor asociatiei pe statutul ONG-ului.

In cazul in care patrimoniul asociatiei consta in bunuri imobile, actele vor trebui realizate la notariat.

Infiintare O.N.G. - Profi Conta - Profesionisti in firme

Statutul pentru inregistrare fundatii si asociatii nonprofit

Statutul unui ONG poate fi diferit daca detineti o asociatie, o fundatie sau o federatie.

Statut infiintare asociatie

Potrivit articolului nr. 6 din Ordonanta de Guvern nr. 26/2000, sub sanctiunea nulitatii absolute acesta cuprinde urmatoarele subpuncte:

  Datele de identificare ale membrilor asociati, respectiv numele si prenumele, CNP-ul, seria si numarul cartii de identitate, pentru persoane fizice, sau denumirea si codul de identificare fiscala, pentru persoanele juridice, si, dupa caz, resedinta sau adresa sediului social;
  Modul de dobandire si de pierdere a calitatii de asociat;
  Drepturile si obligatiile asociatilor;
  Categoriile de resurse patrimoniale ale asociatiei;
  Atributiile organelor de conducere, administrare si control ale asociatiei;
  Destinatia bunurilor, in cazul dizolvarii asociatiei;
  Semnaturile membrilor asociatiei.
  Exprimarea dorintei de asociere si precizarea scopului si a obiectivelor asociatiei;
  Denumirea si sediul asociatiei;
  Durata de functionare a asociatiei, pe termen determinat, cu indicarea expresa a termenului sau pe termen nedeterminat;
  Patrimoniul initial al asociatiei – activul patrimonial este format din aportul financiar si in natura al asociatilor;
  Componenta nominala a organelor de conducere, administrare si control ale asociatiei;
  Persoana sau persoanele imputernicite pentru a desfasura procedura de dobandire a personalitatii juridice.

Statut infiintare fundatie

Conform articolului nr. 16 din Ordonanta de Guvern nr. 26/2000, acesta trebuie sa contina urmatoarele:

Componenta nominala a organelor de conducere, administrare si control ale fundatiei;
  Persoana sau persoanele imputernicite pentru a desfasura procedura de dobandire a personalitatii juridice;
  Categoriile de resurse patrimoniale ale fundatiei;
  Atributiile organelor de conducere, administrare si control ale fundatiei;
  Procedura de desemnare si modificare a componentei organelor de conducere, administrare si control, pe parcursul existentei fundatiei;
  Destinatia bunurilor, in cazul dizolvarii fundatiei;
  Semanatura fondatorului sau, dupa caz, a fondatorilor fundatiei.
  Datele de identificare ale fondatorului sau ale fondatorilor, nume, prenume, CNP, seria si numarul cartii de identitate, pentru persoanele fizice, sau denumirea, codul de identificare fiscala a persoanei juridice, si, dupa caz, domiciliul, resedinta sau adresa sediului social;
  Scopul si obiectivele fundatiei;
  Denumirea si sediul fundatiei;
  Durata de functionare a fundatiei, determinata sau nedeterminata;
  Patrimoniul initial al fundatiei;
  Destinatia bunurilor, in cazul dizolvarii fundatiei;
  Semanatura fondatorului sau, dupa caz, a fondatorilor fundatiei.

Statut infiintare federatie

Statutul federatiei trebuie sa contina urmatoarele puncte:

  Patrimoniul federatiei;
  Organele de conducere, congresul, consiliul federal si comisia de cenzori;
  Procedura de desemnare in functii executive;
  Atributiile biroului executiv si ale membrilor sai;
  Sanctiunile si suspendarea calitatii de membru;
  Denumirea, sediul si insemnele federatiei;
  Membrii federatiei;
  Scopul infiintarii si obiectivele;
  Drepturile si indatoririle membrilor federatiei;
  Drepturile si indatoririle organizatiilor membre;
  Obtinerea si pierderea calitatii de membru.

Contabilitate O.N.G.

Ca la orice forma juridica organizata, contabilitatea nu poate lipsi din ecuatie. Si in acest caz, daca vreti sa inregistrati fundatii si asociatii nonprofit, veti avea nevoie de un contabil.

Firma noastra din Bucuresti va poate ajuta in realizarea actelor necesare depunerii catre organele de control ale statului pentru a scapa de o grija in plus. Conform Ordinului Ministerului Finantelor nr 1240/2021 publicat in Monitorul Oficial, persoanele care opereaza ONG-uri vor putea depune la sfarsitul fiecarui an, un raport contabil la 31 decembrie anual, in plus fata de situatiile financiare anuale.

Contabilii firmei noastre din Bucuresti sunt pregatiti si informati la zi cu schimbarile care au loc in legislatie pentru ca dvs sa nu aveti probleme in desfasurarea activitatii fundatiei.

Preturile pentru tinerea evidentei contabile a unui ONG incep de la 200 de lei/luna si vi le putem comunica mai exact, ulterior, dupa o convorbire telefonica sau o intalnire la sediul nostru din Bucuresti in functie de dimensiunea activitatii dvs si de numarul de angajati.

Suntem solutia potrivita pentru infiintare asociatie, fundatie sau federatie.

Dupa ce ne contactati ne vom ocupa de toti pasii pentru ca dumneavoastra sa aveti mai mult timp in a coordona O.N.G.-ul.

Personalul angajat dupa infiintare fundatii si asociatii nonprofit

ONG-ul poate intocmi contracte individuale de munca pe perioade determinate sau nedeterminate.

Aici, noi va putem ajuta pentru tinerea evidentei angajatiilor dvs din asociatie pentru a putea lucra legal si pentru a putea fi platite toate taxele si impozitele catre stat in fiecare luna.

Pretul pentru salarizare personal porneste de la 100 RON/luna, iar in cazul in care aveti un numar de personal mai mare, putem discuta pentru o oferta personalizata conform cerintelor dvs.

Avantaje oferite de infiintare O.N.G.

Avantajele optiunii de infiintare O.N.G. sub forma unei fundatii sau asociatii nonprofit sunt foarte atragatoare

✅  Beneficiaza de oportunitatea de a nu plati taxe si impozite pe venitul pe care fundatia le castiga din donatiile oamenilor. Pot primi granturi, adica bani pentru a-si sustine cauza.

✅  Membrii Consiliului de Administratie din cadrul ONG-ului sunt scutiti de raspundere personala pentru datoriile asociatiilor, fundatiilor si federatiilor. De asemenea, sunt absolviti de la plata taxelor imobiliare in caz de vanzare-cumparare.

✅  Publicitatea televizata sau radio poate fi difuzata in mod gratuit daca posturile accepta acest lucru, fiind benefic pentru dezvoltarea si strangerea donatiilor cu scop caritabil.

Infiintare O.N.G. fundatii si asociatii nonprofit – Dezavantaje

Totusi, trebuie sa aveti in vedere si dezavantajele pentru infiintare ONG pentru a putea cantari mai bine situatia.

❌  Membrii Consiliului de Administratie din ONG nu pot fi recompensati sub nici o forma (bani sau bunuri materiale) – munca acestora trebuie sa fie exclusiv voluntara.

❌  In cazul in care asociatia se inchide sau este inchisa, activele din cadrul ei trebuie transferate catre o alta fundatie nonprofit si este total interzis ca acestea sa fie impartite intre membrii Consiliului de Administratie.

Infiintare O.N.G. Bucuresti - Cat costa?

Infiintarea unu ONG poate fi simpla atunci cand lucrati cu specialisti. Timpul inseamna bani, iar in cazul acesta timpul este pretios pentru cineva care are nevoie de ajutor ACUM. De aceea consultantii nostrii din Bucuresti va pot ajuta sa demarati activitatea dvs intr-un timp cat mai scurt. Astfel, va veti putea apuca de treaba mai repede. In acest fel, imediat cum actele au fost realizate, veti putea cu ajutorul nostru sa va incepeti activitatea si sa va concentrati pe asociatia dvs.

Pretul pentru a infiinta o organizatie non profit difera in functie de forma de organizare.

Pret infiintare asociatie nonprofit:

Onorariu = 1000 de lei
Taxa eliberare denumire = 36 de lei
Taxa timbru judiciar = 100 de lei
Legalizare incheiere = 5 lei

Pret infiintare fundatie nonprofit:

Onorariu = 2000 de lei
Taxa eliberare denumire = 36 de lei
Taxa timbru judiciar = 100 de lei
Legalizare incheiere = 20 de lei
Legalizare notariat = 200 de lei
Constituirea patrimoniului din bunuri sau numerar = minim 10 salarii brute sau, in cazul fundatiilor care au ca activitate exclusiva colectarea de fonduri pentru alte asociatii sau fundatii, echivalentul a minim 2 salarii brute

Deschiderea unui ONG presupune de asemenea multa bunavointa si implicare in cazurile pe care urmeaza sa le aveti. Prin ONG-ul creat veti putea ajuta mii de persoane din diferite sfere sociale care poate sunt mai putin norocoase.

Veti putea astfel sa aduceti zambetul pe buze acolo unde poate a fost sters prea timpuriu din cauza greutatilor. Cu ajutorul voluntarilor si al altor asociatii / firme veti putea sa acoperiti o arie mult mai mare prin rezolvarea cat mai multor cazuri. In acest fel veti putea ajuta oamenii sa isi recapete increderea in propriile forte si sa poata sa isi croiasca drumul lor in viata.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Infiintare O.N.G.. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.