• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
 • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
 • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Infiintare sucursala firma

Infiintare sucursala firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 1400 de lei + taxe

Infiintare sucursala firma la pretul corect

In 4 zile lucratoare

Inregistrarea se face rapid

Infiintare sucursala prin experti

Sucursala se inregistreaza de experti contabili

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de infiintare sucursala firma.

Cat costa serviciul de infiintare sucursala firma

1728 de lei veti avea de achitat in total1400 de lei (onorariu) + 200 de lei (notariat) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

Aveti nevoie de cartea de identitate si dovada dreptului sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat etc.).

Va putem oferi gazduirea sediului social in Bucuresti, incepand de la 500 de lei/an, daca nu aveti la dispozitie o locatie.

Colaborare de lunga durata dupa operatiunea de infiintare sucursala firma

Suntem alaturi de compania dumneavoastra inclusiv cu serviciile de contabilitate sucursala firma.

Onorariile noastre pornesc de la doar 200 de lei/luna, reusind astfel sa va tineti costurile sub control.

Extindere viabila prin procesul de infiintare sucursala firma

Evolutia economica din ultimii douazeci de ani a deschis multe oportunitati de dezvoltare atat din punct de vedere social, cat si antreprenorial.

Multe persoane au acum ambitia de a reusi ca antreprenori si de a creste frumos o afacere profitabila. Posibilitatea de a crea un produs sau serviciu cu propriile maini, organizarea propriului program si promisiunea unui castig financiar mai bun – sunt doar motive fundamentale atunci cand luati in considerare aceasta actiune.

Dupa o anumita perioada de timp, afacerea dumneavoastra creste si incepeti sa va ganditi la posibilitatea extinderii acesteia. Nu este o actiune usoara, insa de cele mai multe ori beneficiul expansiunii este mai mare decat riscul. Sigur, sunt lucruri pe care trebuie sa le cantariti inainte de a face pasul cel mare spre extinderea activitatii profesionale.

Un risc in afaceri poate fi minimizat prin stabilirea unui plan bine pus la punct, printr-un efort sustinut si perseverenta din partea dumneavoastra si al angajatilor firmei pe care o conduceti.

In astfel de momente este important sa va ganditi in ce fel va puteti extinde. Una dintre metode, indiferent de activitatea si operatiunea pe care o desfasurati, este sa va mariti afacerea prin infiinarea unei sucursale.

Ce este o sucursala?

Sucursala reprezinta o entitate economica, ce nu detine personalitate juridica – acest lucru inseamna ca nu are autonomie din punct de vedere decizional si depinde de compania – mama.

Conducerea sucursalei se realizeaza prin numirea unei persoane calificate, care va prelua de la sediul principal toate informatiile si cu ajutorul echipei din sucursala le va dezvolta si le va pune in practica.

Aceste unitati economice au rolul principal de a extinde operatiunea organizatiei si a mari acoperirea pietei, astfel incat produsele si serviciile societatii sa ajunga la cat mai multi potentiali si actuali clienti.

O sucursala poate fi deschisa atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in strainatate, chiar daca organizatia principala are activitate in Romania.

O firma poate alege sa se extinda in alta tara in cazul in care aceasta cerceteaza si analizeaza piata, astfel observand un potential crescut din punct de vedere economic al unei extinderi in zona vizata.

Infiintare sucursala firma versus infiintare filiala firma

Filiala este o alta forma juridica destul de similara cu sucursala si de cele mai multe ori acestea doua sunt folosite intr-un mod interschimbabil. Insa, aceste doua forme legale au cateva diferente importante pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a alege pentru infiintare sucursala firma sau infiintare filiala firma.

Ce este o filiala?

Filiala reprezinta o unitate economica ce se afla in proprietatea altei companii ( in acest caz este cunoscuta ca organizatia – mama). Aceasta are personalitate juridica si actioneaza in mod independent si autonom fata de societatea – centrala. Are sediu social propriu si poate detine patrimoniu propriu.

Diferenta dintre sucursala si filiala

Avand in vedere ca cele doua forme juridice au relativ acelasi scop, trebuie sa facem distinctie intre ele pentru ca au caracteristici diferite si pot astfel influenta activitatea afacerii dumneavoastra.

Infiintare sucursala firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Trasaturi cheie infiintare sucursala firma

  Sucursala nu are personalitate juridica;
  Sucursala nu are activitate independenta fata de organizatia – mama, adica ambele au acelasi obiect de activitate;
  Face parte din societatea – centrala, nu are autonomie;
  Este necesara inregistrarea la Registrul comertului in actul constitutiv, insa nu este necesar sa aiba un capital social;
  Sucursala nu are nevoie de stabilirea unui sediu social, aceasta avand locatia stabilita in acelasi loc cu asociatia centrala;
  Neavand autonomie, organizatia–mama are 100% cota–parte din sucursala;
  Nu are patrimoniu propriu, cu exceptia echipamentului si bunurilor utilizate in executarea operatiunii prevazute de catre oraganizatia – mama;
  In cazul in care exista datorii care nu pot fi platite de catre sucursala, acestea sunt preluate de catre organizatia – mama;
  In cazul in care pierderile sunt mari, aceasta este supusa inchiderii.

Trasaturi cheie infiintare filiala firma

  Filiala are personalitate juridica;
  Este o societate independenta fata de organizatia – mama;
  Aceasta poate avea aceeasi activitate ca societatea principala sau o alta activitate, deoarece aceasta este o societate separata si din punct de vedere juridic poate avea un obiect de activitate distinct.
  Este necesar sa fie inregistrata si inmatriculata la Registrul Comertului, cu un capital social stabilit in functie de personalitatea juridica pe care aceasta o are;
  Are capacitatea de a lua decizii independente fata de organizatia – mama si are autonomie financiara.
  Fiind independenta din punct de vedere legal si juridic, aceasta are nevoie de stabilirea unui sediu social;
  Compania centrala poate avea o participatie cuprinsa intre 50 – 100% din proprietatea filialei.
  Poate detine patrimoniu propriu, distinct si separat de organizatia centrala;
  Filiala este responsabila in proportie de 100 % de plata si achitarea datoriilor;
  In cazul pierderilor prea mari, filiala este vanduta catre alta firma.

Dupa cum putem observa, fiecare dintre cele doua forme juridice are anumite avantaje si dezantaje, dar si caracteristici importante.

Daca ati optat pentru serviciul de infiintare sucursala firma trebuie doar sa ne contactati si in 4 zile lucratoare puteti extinde activitatea.

De ce sa alegeti o infiintare sucursala firma?

Odata cu trecerea timpului, datorita unui obiectiv bine stabilit, al unui management eficient si unei gestiuni bine realizate, firma dumneavoastra s-a dezvoltat intr-un mod continuu si sustinut si a ajuns intr-un punct in care societatea dumneavoastra are posiblitatea de a se extinde.

Acest lucru se poate realiza cu succes prin crearea unui sediu secundar. O sucursala va ofera control total asupra activitatii acesteia si va va ajuta sa va largiti zona de acoperire, pentru un contact mai larg si eficient cu potentialii clientii si actuali.

O sucursala va poate largi orizontul, creand o baza de clienti diferita si variata, fata de clientela deja existenta la organizatia–mama.

Avantaje si dezavantaje infiintare sucursala firma

De cele mai multe ori, deschiderea unei sucursale este o decizie corecta in cazul unei firme in plina dezvoltare, insa este important sa aveti in vedere avantajele si dezavantajele pentru a va face o idee cat mai buna inainte sa actionati in privinta infiintarii acesteia:

 • Avantaje inregistrare sucursala


  Usurinta infiintarii

  Aceasta forma juridica are avantajul de a fi mai usor si rapid de infiintat, procedurile juridice fiind minime si faptul ca nu necesita sediu social (aceasta are acelasi sediu social cu firma – mama) simplifica si mai mult crearea acesteia.

  Nu este necesar capital social pentru infiintare sucursala firma

  In momentul in care decideti sa deschideti o sucursala, un avantaj este acela ca, fata de momentul infintarii altui tip de organizatie, cum ar fi o societate cu raspundere limitata (S.R.L.), nu trebuie sa depuneti si sa aveti un capital social, deoarece societatea–mama pune la dispozitie acest lucru.

  Nu are autonomie decizionala

  Acest lucru este important, deoarece va permite sa luati dumneavoastra deciziile, avand control total asupra activitatii sucursalei. Un control total asupra acesteia va permite sa ordonati si sa planificati obiectivele exact cum doriti.

  Totusi, in acest caz va trebui sa numiti o persoana responsabila care va prelua sarcinile si planurile de lucru zilnice pentru a monitoriza activitatea angajatiilor din cadrul sucursalei.

  Extinderea teritoriului

  Avantajul principal al unei sucursale este, bineinteles, capacitatea acesteia de a extinde afacerea dumneavoastra. De exemplu, daca aveti firma principala deschisa si operata in Bucuresti, puteti sa cercetati si sa analizati piata din Romania pentru a va extinde afacerea.

  Astfel, in functie de activitatea si obiectivele dumneavoastra tinta, puteti sa deschideti o noua sucursala intr-un oras precum Cluj – Napoca sau Iasi, astfel reusind sa va largiti baza de clienti atat din orasele respective, dar si in regiunile adiacente.
 • X

  Dezavantaje inregistrare sucursala


  Responsabilitate totala

  Organziatia – mama are control total asupra sucursalei, dar acest lucru vine impreuna cu responsabilitatea de a rezolva orice problema de natura financiara. Acest lucru se aplica si se extinde si companiilor infiintate in afara Romaniei, cu sucursale localizate pe teritoriul tarii noastre.

  Incheierea contractelor este mai dificila

  Sucursala nu are personalitate juridica, aceasta fiind impartita cu firma – mama. Acest lucru va face procesul mai complicat in incheierea unor contracte locale.

  Investitie totala in deschiderea locatiei

  Organizatia–mama are o cota de participatie de 100% in sucursala. De aceea, si investitia pe care aceasta trebuie sa o faca este la acelasi procent. Bineinteles, in functie de activitatea societatii dumneavoastra, costul poate fi unul mai redus, fiind necesare doar echipamentele utilizate in indeplinirea obiectivelor.

Pret inregistrare sucursala firma

Firma noastra din Bucuresti are experienta necesara si personal profesionist pentru a va ajuta in procesul de infiintare sucursala firma. Costul acestui serviciu este de 1400 de lei, la care se adauga taxe de 200 de lei (notariat) si 128 de lei (Registrul Comertului). Inregistrarea sucursalei poate fi realizata in doar patru zile. 

Procesul de infiintare poate fi dificil atunci cand nu sunt cunoscute toate aspectele legale. De aceea, recomandam sa lucrati cu profesionisti pentru a nu intampina dificultati privind activitatea firmei dumneavoastra sau chiar si sanctiuni din partea unor eventuale controale.

Contabilitate sucursala

Chiar daca aveti un produs sau serviciu de cea mai buna calitate, acest lucru nu este suficient pentru a va propulsa spre succes. Pe langa un management eficient si un obiectiv bine determinat, gestionarea unei societati este esentiala pentru a exista in limitele legale. Acest lucru se aplica si in cazul unei sucursale.

Indiferent de obiectul de activitate pe care il realizati, este necesara existenta unui contabil sau a unei firme de contabilitate. Acestia trebuie sa tina o evidenta financiar contabila in partida dubla, in moneda nationala, cat si intr-o valuta internationala dupa fiecare caz.

Registrul contabil este necesar sa fie depus de catre contabil la sfarsitul fiecarui an calendaristic, fiind impusa o limita de maxim 150 de zile.

Gestionarea sucursalei poate fi un proces anevoios, plin de proceduri administrative si birocratice. De aceea, este recomandat intotdeauna sa lucrati cu o firma de contabilitate care ofera servicii de gestionare a sucursalelor, pentru o evidenta tinuta fara erori si care respecta legislatia in vigoare.

Firma noastra din Bucuresti ofera asemenea servicii. Echipa noastra de specialisti va pot ajuta si indruma in acest sens, acestia ocupandu-se de fiecare procedeu si detaliu conform legii, astfel incat sa nu aveti griji in privinta administratiei documentatiei. Pretul pentru contabilitatea sucursalei este unul atractiv, nu doar pentru firmele din Bucuresti, ci chiar din Romania.

  Pentru sucursalele fara activitate ➤ 100 lei / luna;
  Contabilitate sucursala cu un numar de inregistrari contabile cuprins intre 0 – 10 ➤ 200 lei / luna;
  Preturi pentru contabilitate sucursale care au 11-50 inregistrari contabile ➤ 300 lei / luna;
  Sucursale care dispun de o marja de 51 – 75 inregistrari contabile ➤ 350 lei / luna;
  Preturi pentru contabilitate sucursala cu 76 – 100 inregistrari contabile ➤ 400 lei / luna;
  Sucursale cu un volum intre 101 si 150 inregistrari contabile ➤ 550 lei /luna.

Contabilitate angajati sucursala

Contabilitatea firmei nu insemna doar gestionarea actelor si documentelor. Angajatii dumneavoastra din cadrul sucursalei necesita o evidenta clara, astfel incat sa poata fi inventariate toate documentele privind contractele de munca, calcularea statelor de plata, calcularea zilelor de concediu si trimiterea documentatiei necesare lunare prin Revisal la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Expertii nostri contabili din Bucuresti va pot ajuta si in acest sens, pretul pentru tinerea contabilitatii personalului pornind de la 100 lei per luna, aici fiind incluse toate bazele de calcul pentru contributia la asigurarile de sanatate, cat si retinerea impozitului pe venit.

Impozite si contributii datorate de sucursala

Ca orice alta forma juridica, pentru a exista in conformitate cu legislatia in vigoare, este necesara plata impozitelor si contributiilor datorate catre stat.

Sucursala, atunci cand este infiintata, este neplatitoare de T.V.A.. In cazul in care activitatea firmei are o cifra de afaceri ce depaseste suma de 300.000 de lei, realizata intr-un an calendaristic, aceasta are datoria de a se inregistra ca platitoare de T.V.A..

In functie de activitatea pe care o aveti, taxa poate fi una dintre cotele T.V.A. din Romania, adica 19%, 9%, 5% sau 0%.

De asemenea, sucursalele sunt obligate sa plateasca impozitul pe profit, acesta fiind de 16%.

Determinarea numelui sucursalei

Ca si in cazul unei societati comerciale cu raspundere limitata, si la inregistrare sucursala puteti alege un nume individual. De cele mai multe ori, aceasta primeste numele firmei – mama, fiind adesea insotit de numele “sucursala”.

In cazul in care doriti sa deschideti mai multe locatii, este important sa faceti o distinctie din punct de vedere al numelui, in acest fel fiind posibila diferentierea acestora.

De exemplu, puteti folosi numele localitatii in care se afla unitatea pentru un nume bine definit si separat de celelalte entitati juridice, atunci cand optati pentru serviciul de infiintare sucursala firma.

Antreprenoriatul din Romania a luat avant in urma evolutiei tehnologice si economice din ultimii 15 ani. Crizele economice din aceasta perioada si pandemia Covid 19 au sporit nevoia oamenilor de a dezvolta si deschide afaceri si business-uri atat de dimensiuni reduse, cat si mari.

Insa, competitivitatea si succesul va pot impinge intr-un anumit punct in care sa va permita sa va extindeti si sa va bucurati de noi oportunitati si sanse de dezvoltarea a afacerii dumneavoastra.

Firma noastra din Bucuresti va sta la dispozitie si este pregatita sa va ajute in toate demersurile pe care le considerati necesare indiferent de tipul de activitate pe care il aveti, ca sa puteti parcurge mai usor drumul spre succes.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Infiintare sucursala firma. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.