• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Activare sau dezactivare cod CAEN

Home Servicii Servicii infiintare firma si contabilitate Activare sau dezactivare cod CAEN
Activare sau dezactivare cod CAEN - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 500 de lei + taxe

Activare sau dezactivare cod CAEN la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintarea firmei gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de autorizare / activare sau dezactivare cod CAEN

Cat costa serviciul de autorizare / activare sau dezactivare cod CAEN

628 de lei veti avea de achitat in total: 500 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

  •  Act constitutiv
  •  Carte de identitate
  •  Certificat de inregistrare al firmei

In urma modificarilor legislative, operatiunea de autorizare / activare sau dezactivare cod CAEN precum si cea de adaugare cod CAEN, sunt aceleasi cu cea de modificare domeniu de activitate.

Pentru autorizare / activare sau dezactivare cod CAEN ne puteti contacta rapid

Logo Profi Conta - Profesionisti in infiintari firme si contabilitate

O schimbare in viata profesionala prin activare sau dezactivare cod CAEN

Dezvoltarea personala in toate domeniile a luat avant in ultima perioada, fiind un factor decisiv in schimbarea fiecaruia. Tot mai multe persoane incep sa ia in considerare ideea antreprenoriatului. Cu siguranta, multi ne-am gandit la un moment dat sa ne apucam de o afacere pe care o avem acolo, undeva intiparita in minte de multa vreme, iar momentul oportun este acum. Este un an in care curajul si proiectele dvs. pot lua avant mai ales daca alegeti sa colaborati cu firma noastra de contabilitate si infiintare societate (SRL / SRL-D / ONG / SA / PFA / II).

Infiintarea unei societati poate fi complexa, existand mult tipuri de entitati, diverse domenii de activitate, proceduri, contabilitate si alte nelamuriri pe care ati putea sa le aveti. Impreuna cu noi, aceste griji vor disparea, pentru ca noi putem sa ne ocupam de absolut tot ce tine de inregistrarea unei firmei cat si de tinerea evidentei contabile.

Teama de a incepe o afacere poate fi epuizanta si delasatoare atunci cand sunteti singur si nu aveti ajutor sau informatii cu privire la procedurile care trebuie efectuate atunci cand va propuneti sa deschideti o firma. Cu ajutorul consultantilor nostri din Bucuresti acest lucru va va scapa de povara tuturor procedurilor, lasandu-va timp de gandire si planificare pentru activitatea propriu-zisa a business-ului dvs.

Stim ca timpul este pretios mai ales la inceput de drum. De aceea, va suntem alaturi in orice privinta si va putem raspunde la orice intrebare legata de acest subiect.

Pe langa multitudinea de proceduri care trebuie realizate atat la infiintare, cat si pe parcursul activitatii firmei dvs., va putem consulta si in privinta codurilor CAEN. Ne puteti solicita pentru activare sau dezactivare cod CAEN, alegerea corecta in functie de domeniu de activitate, dar si de entitatea juridica pe care o conduceti (exista cazuri in care nu toate codurile CAEN pot functiona pe anumite societati ex: persoana fizica autorizata sau societate cu raspundere limitata-debutant).

Ce sunt codurile CAEN?

CAEN este un acronim pentru Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala. Mai exact, cu aceste coduri puteti activa in domeniul care va intereseaza. Exista coduri pentru orice tip de activitate veti dori sa infiintati, dar trebuie avuta in vedere alegerea corecta. Pentru ca exista foarte multe coduri CAEN, alegerea celor potrivite pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasurati, poate sa nu fie atat de usoara. Din pacate, daca faceti greleala de a alege gresit codurile CAEN pentru societatea dumneavoastra, veti avea neplaceri.

Codurile CAEN sunt clasificate in mai multe grupe:
➡️  nivelul 1 – titluri de indentificare prin cod alfabetic;
➡️  nivelul 2 – titluri identificate prin codul de 2 cifre;
➡️  nivelul 3 – titluri identificare prin codul de 3 cifre;
➡️  nivelul 4 – titluri identificare prin codul de 4 cifre.

Astfel, fiecare grupa are o subgrupa din care puteti alege exact ceea ce aveti nevoie pentru activare coduri CAEN.

Cat costa procesul de activare sau dezactivare cod CAEN?

Schimbarile din firme sunt adesea intalnite pentru o mai buna functionare sau dezvoltare a societatii dvs.. In cazul in care domeniul de activitate urmeaza sa se schimbe sau urmeaza sa fie desfasurat un nou proiect, sunteti obligat prin lege sa faceti si modificari in actele firmei, in ceea ce priveste activare coduri CAEN sau dezactivare coduri CAEN.

Dezactivarea acestor coduri este un proces necesar in cazul in care intreprinderea dvs. nu mai activeaza in domeniul/domeniile respectiv/e si doriti sa va schimbati strategia de activitate. Specialistii nostri sunt pregatiti si informati la zi cu toate schimbarile legislative, astfel va putem oferi transparenta si consultanta in vederea obtinerii activarii sau dezactivarii codurilor CAEN pe care le doriti. Pretul pentru activare sau dezactivare coduri CAEN este de 500 RON, la care se adauga taxa pentru Registrul Comertului in valoare de 128 de lei.

Adaugare / modificare coduri CAEN

In cazul in care veti dori sa adaugati un nou obiectiv in afacerea dvs., acest lucru se poate realiza usor, doar prin adaugarea codului CAEN care face referire la noul domeniu de activitate pe care il aveti in vedere. Puteti face adaugari sau modificari in functie de ce alte coduri mai aveti cuprinse in actul constitutiv. Pretul pentru o astfel de operatiune este de 500 de lei (+128 de lei taxe) si va putem ajuta rapid pentru ca schimbarea sa nu va tina pe loc si sa mai pierdeti timpul la ghisee.

Activare sau dezactivare cod CAEN - Profi Conta - Profesionisti in firme

Activare sau dezactivare cod CAEN in actul constitutiv

In functie de societatea pe care o aveti sau doriti sa o infiintati, poate exista o anumita limita pentru codurile CAEN. Spre exemplu la societatea cu raspundere limitata (SRL) nu exista o limita. Insa, va trebui sa alegeti un cod principal, pe baza caruia veti demara afacerea, iar acesta fi imprimat pe CUI (certificatul unic de inregistrare). In afara de codul principal, veti putea alege mai multe coduri CAEN secundare (acestea nu vor fi mentionate in CUI).

Iata care sunt limitele de coduri CAEN in functie de tipul de entitate juridica aleasa:

5 coduri

P.F.A.
(persoana fizica autorizata)

acest tip de entitate juridica poate avea maximum 5 coduri CAEN
10 clase

I.I.
(intreprindere individuala )

maxim 10 clase de activitati din codul CAEN

SRL
(societate cu raspundere limitata)

numar nelimitat de coduri secundare, doar ca acestea trebuie mentionate in actul constitutiv al societatii
!

SRL–D
(societate cu raspundere limita–debutant)

numarul de coduri CAEN care poate fi selectat este mai restrictiv, acesta fiind limitata la doar cinci grupe. De asemenea, anumite activitati sunt interzise prin lege in acest caz.

Se poate efectua serviciul de activare sau dezactivare cod CAEN pentru toate tipurile de entitati juridice?

In cazul societatii cu raspundere limitata (SRL), aceasta poate desfasura orice activitate care este cuprinsa in lista de coduri CAEN. 

Nu la fel este si in cazul unui PFA (persoana fizica autorizata) care are cateva activitati interzise conform legislatiei in vigoare dupa cum urmeaza:

4910 – Transporturi interurbane de calatori pe calea ferata
8553 – Scoli de conducere (pilotaj) – exceptie: permis PFA, numai cu mentiunea instructor auto
2020 – Fabricarea pesticidelor si a altor produse agrochimice
4675 – Comert cu ridicata al produselor chimice
8010 – Activitati de protectie si garda
5229 – Alte activitati anexe transporturilor
6621 – Activitati de evaluare a riscului de asigurare si a pagubelor
6622 – Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari
6629 – Alte activitati auxiliare activitatilor de asigurari si fonduri de pensii
2051 – Fabricarea explozivelor
6430 – Fonduri mutuale si alte entitati financiare similare
6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a.

Totodata, o societate cu raspundere limitata – debutant (SRL- D) are anumite limitari in ceea ce priveste optiunea de activare sau dezactivare cod CAEN

Conform legislatiei in vigoare, anumite domenii de activitate sunt interzise, precum: intermedierile financiare si asigurarile, tranzactiile imobiliare, activitatile de jocuri de noroc, productia sau comercializarea de armament, munitii, explozibil, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotropice, pariuri, activitati de pescuit si acvacultura si asa mai departe.

In acest caz daca doriti sa activati in unul sau mai multe domenii din lista de mai sus, va sfatuim sa va indreptati catre infiintarea unui SRL.

Operatiunile de activare sau dezactivare cod CAEN sunt mai simple cand se realizeaza prin intermediul Profi Conta.

Trebuie doar sa ne contactati si ne vom ocupa de toate documentele.

Sunt obligatorii operatiunile de adaugare si de activare sau dezactivare cod CAEN in cazul in care societatea are o activitate care nu corespunde cu cele existente?

In momentul in care infiintati o societate este obligatoriu sa alegeti un cod CAEN care sa reflecte activitatea desfasurata de dvs. In cazul in care pe parcursul activitatii societatii, decideti sa schimbati domeniul de activitate, este absolut necesar sa revizuiti actul constitutiv, cat si certificatul unic de inmatriculare in vederea initierii procesului de activare coduri CAEN sau dezactivare coduri CAEN. In cazul in care procedura nu este realizata, veti risca amenzi care pot porni de la 2000 RON pana la 20.000 RON.

Consultantii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa nu ajungeti in aceasta situatie, schimbarea necesara realizandu-se rapid si eficient.

Cu ce va mai putem ajuta in afara de activare sau dezactivare cod CAEN?

Servicii suplimentare oferite de compania noastra din Bucuresti:

01

Contabilitate firma

Gestionarea activitatii companiei si a angajatilor dvs. este fundamentala, acest lucru fiind esential pentru succesul societatii dvs. Indiferent ca aveti un business start-up la inceput de drum sau sunteti deja pe piata de mai multi ani, administrarea cheltuielilor si a veniturilor este necesara pentru o activitate fara probleme si in limite legale. Firma noastra din Bucuresti va ofera astfel de servicii de contabilitate firma la preturi incepand de la 200 de lei si contabilitate P.F.A. / I.I. de la 150 de lei.
02

Infiintare firma

In cazul in care v-ati hotarat sa va deschideti propria afacere, este necesara inregistrarea unei activitati sub forma juridica. Indiferent ca va ganditi la o persoana fizica autorizata / PFA, intreprindere individuala / II sau societate cu raspundere limitata / SRL, compania noastra va poate ajuta sa va infiintati firma. Pretul pentru acest tip de serviciu incepe de la 350 de lei + taxe, insa puteti deschide o asemenea societate si gratuit, daca alegeti sa colaborati cu noi pentru serviciile de contabilitate si achitati in avans pentru 6 luni. In felul acesta nu veti mai achita onorariul, ramanand in sarcina dumneavoastra doar restul taxelor.
03

Deschidere sau inchidere punct de lucru

Un punct de lucru este important pentru succesul oricarei afaceri. Aici se desfasoara activitatea principala a companiei. Deschiderea sau inchiderea unei astfel de locatii este de cele mai multe ori un proces anevoios, insa noi va putem ajuta cu acest lucru, rapid si fara probleme. Pretul pentru acest serviciu este de 350 Ron.
04

Gazduire sediu social

Firma noastra va ofera serviciul de gazduire sediu social, astfel ca nu veti mai avea probleme cu obtinerea acordului vecinilor si a asociatiei de proprietari, acest lucru fiind obligatoriu, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, impozitul pe locuinta nu va fi majorat, ceea ce va va scapa de un cost in plus. Sediul companiei dvs. poate fi in Bucuresti, chiar daca nu sunteti din acest oras. Gazduirea sediului social este avantajoasa mai ales daca aveti o firma mica, sunteti persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala, deoarece acest lucru va scapa de costuri extra cu chiria sau impozite inutile. Costul pentru acest serviciu este de 500 de lei pentru 1 an si 900 de lei pentru 2 ani.
05

Inchiderea sau radierea firmei

Exista cazuri in care este necesara inchiderea sau radierea companiei. Probabil doriti sa schimbati activitatea sau proiectul nu a decurs conform planului. Indiferent de motiv, firma noastra va poate ajuta in aceasta privinta pentru a va ajuta sa treceti peste acest pas de multe ori dificil. Pretul pentru acest serviciu este de 600 Ron.
06

Numirea sau revocarea administratorului

Selectarea unui administrator este o parte importanta atunci cand conduceti o firma. Acesta are rolul de a se ocupa de anumite nevoi ale firmei. Numirea sau revocarea administratorului poate avea urmari pozitive in buna organizare a firmei si a functionalitatii sale. Astfel, veti putea gestiona mai usor activitatea firmei. Noi va putem ajuta in acest proces, pretul pentru acest serviciu fiind de 300 Ron.
07

Obtinere cod EORI

In cazul in care aveti activitati ce implica operatiuni vamale de import sau export in Uniunea Europeana, indiferent ca sunteti persoana fizica sau juridica, aveti nevoie de un cod EORI. Acest cod EORI (Numarul de inregistrare si identificare a operatorilor economici) este un cod unic obtinut pentru a efectua o buna legatura cu administratia vamala, fiind necesar pentru a va putea identifica mai usor si legal. Firma noastra ofera acest serviciu la pretul de 100 Ron.
08

Reluare sau suspendare activitate firma

Pretul pentru acest serviciu este de 300 de lei.
09

Schimbare denumire societate

Oferim aceasta operatiune pentru doar 350 de lei.
10

Schimbare sediu social companie

Executam rapid si in siguranta modificarea sediului social in schimbul unui onorariu de 300 RON.
11

Salarizare personal

Contabilitatea firmei dvs. este un proces important in tinerea evidentei, atat din punct de vedere legal, dar si al activitatii economice (documente, cheltuieli si venituri). In aceasta categorie intra si gestionarea angajatilor. Firma noastra din Bucuresti va poate ajuta cu acest proces important, prin trimiterea lunara a documentelor necesare prin Revisal la Inspectoratul Teritorial de Munca, cat si prin calcularea statelor de plata si a concediilor pentru acestia. Costul pentru acest serviciu porneste de la 100 de lei/luna.
12

Contabilitate sucursala firma

Contravaloarea acestui serviciu porneste de la 200 de lei/luna.
13

Schimbare domeniu de activitate

Pentru a schimba obiectul de activitate al firmei onorariul nostru este de 500 de lei (+taxe in cuantum de 128 de lei).
14

Vanzarea totala sau partiala prin cesionarea partilor sociale

Poate ca aveti o companie care a crescut mult in ultima perioada si primiti o oferta foarte buna pentru a o vinde. Va ajutam cu aceasta activitate pentru un onorariu de 750 de lei.

Activare sau dezactivare cod CAEN reprezinta solutia des intalnita pentru permiterea acumularii mai multor tipuri de activitati in aceasi societate

O entitate juridica poate fi complexa si coplesitoare atunci cand nu aveti toate informatiile necesare in vederea bunei executari a infiintarii sau gestiunii evidentelor contabile din cadrul firmei dvs. Astfel, consultantii nostri sunt disponibili pentru a va oferi informatii corecte si actualizate in vederea bunei desfasurari a firmei pe care doriti sa o infiintati. Avand o gama larga de servicii pe care vi le putem oferi la cea mai buna calitate,va veti putea canaliza timpul si atentia spre bunul mers al activitatii afacerii pe care doriti sa o conduceti.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Activare sau dezactivare cod CAEN. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.