• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
 • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
 • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Schimbare sediu social firma

Schimbare sediu social firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 300 de lei + taxe

Schimbare sediu social firma la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintarea firmei gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de schimbare sediu social firma.

Cat costa serviciul de schimbare sediu social firma

428 de lei veti avea de achitat in total: 300 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

 •  Carte de identitate
 •  Certificat de inregistrare al firmei
 •  Certificat constatator
 •  Act constitutiv
 •  Dovada disponibilitatii spatiului pentru noul sediu

Va putem oferi gazduirea sediului social in Bucuresti, incepand de la 500 de lei/an, daca nu aveti la dispozitie o locatie.

Mobilitate sporita prin optiunea de schimbare sediu social firma

In ziua de azi, mobilitatea, adaptabilitatea si viteza sunt calitati cheie atunci cand ne gandim la antreprenoriat. Crizele economice din ultimii anii au obligat companiile, atat mari, cat si mici sa invete sa se adapteze pentru a reusi sa supravietuiasca pe o piata din ce in ce mai nesigura.

Oportunitatile si sansele de dezvoltare oferite de piata sunt momente in care trebuie sa actionati.

Acest lucru se poate intampla oriunde si oricand. In cazul in care apare o oportunitate in calea dumneavoastra in alta regiune fata de cea in care sunteti localizat, aveti de luat o decizie in aceasta privinta.

Daca dupa multa analiza si cercetari de piata, decideti sa va mutati activitatea in alta zona sau oras, ramane sa decideti ce faceti in privinta companiei din punct de vedere juridic.

Din fericire, nu este necesara inchiderea sau radierea firmei ori deschiderea unei alte societati in locatia cea noua. Aceasta procedura este mult prea complexa si costisitoare, indiferent daca sunteti la inceput de drum sau aveti deja cativa ani de experienta in spate.

O varianta foarte buna in acest sens este schimbarea sediului social.

Schimbare sediu social firma

Orice companie are nevoie de un sediu social pentru a functiona legal. Acesta are rolul de a fi sediul principal, dar si de a fi punctul unde se receptioneaza corespondenta. In cele mai multe cazuri aici se desfasoara si activitatea firmei, insa acest lucru nu este obligatoriu, aici putand fi doar o locatie in care institutiile statului pot lua legatura cu dumneavoastra.

Procesul de schimbare sediu social firma poate fi o sansa excelenta pentru dumneavoastra, in cazul in care apar oportunitati pe piata din marile orase din Romania.

In momentul in care modificati sediul social al companiei, adresa de comunicare este schimbata, astfel incat veti fi contactat de catre partenerii de afaceri si organele statului la noua locatie.

O astfel de schimbare nu inseamna neaparat ca trebuie sa schimbati si punctul de lucru, adica locul in care va desfasurati efectiv activitatea.

Motive pentru modificare sediu social firma

De cele mai multe ori, exista mai multe motive sau anumite circumstante pentru a modifica sediul social al firmei dumneavoastra. Indiferent de ce obiect de activitate aveti, existenta unui sediu social care sa satisfaca toate conditiile legale, dar si personale este esentiala.

01.

Costuri ridicate

Unul dintre motivele cel mai des intalnite, atunci cand o societate comerciala doreste sa urmeze o procedura de schimbare sediu social firma, este acela ca locatia actuala se confrunta cu un cost ridicat din punct de vedere al chiriei sau al mentenantei.

In acelasi timp, exista posibilitatea ca perioada contractuala in care puteti sa folositi spatiul urmeaza sa expire, iar prelungirea acesteia nu este posibila, ori din imposibilitatea chiriasului de a realiza acest lucru, ori din dorinta dumneavoastra de a renunta la spatiul contractat.

Nu de multe ori, o firma, mai ales de dimensiuni reduse, foloseste foarte putin timp acest loc, activitatea principala a acesteia avand loc in punctul de lucru, nefiind necesara intretinerea sediului social.
02.

Mutarea sediului social in punctul de lucru

Atunci cand o intreprindere este infiintata, dar si pe parcursul activitatii acesteia, unul din cele mai importante lucruri pe care le puteti face este acela de a reduce costurile de functionare, indiferent ca este vorba de costuri de productie, cu personalul sau administrative.

Bineinteles, una dintre modalitatile prin care puteti sa va diminuati costurile si sa puteti rezolva acest lucru usor si rapid este prin actiunea de modificare sediu social firma, astfel incat sa aveti sediul in acelasi loc cu punctul de lucru sau sa apelati la o firma specializata ce ofera servicii de gazduire sedii sociale.

03.

Dificultate de acces

Nu de multe ori, la infiintarea unei firme, din diferite motive, administratorul alege o locatie mai putin practica pentru sediul social. De exemplu, acesta poate fi localizat la o distanta prea mare pentru a fi accesat cu usurinta atunci cand este necesar si nici nu puteti trimite o persoana imputernicita din punct de vedere administrativ pentru a va reprezenta in demersurile legale.

In astfel de cazuri, este indicat sa luati in considerare actiunea de modificare sediu social firma, pentru a usura accesul si pentru a va putea gestiona si administra mai eficient afacerea.
04.

Extinderea sau micsorarea activitatii

In economia de azi, competitia intre firme este acerba. Zi de zi, apar oportunitati si sanse de dezvoltare, dar si dificultati si obstacole. Indiferent in ce punct al afacerii va aflati, este important intotdeauna sa aveti in vedere toate optiunile pentru a evolua intr-un mod organic si consistent.

In cazul in care afacerea dumneavoastra a crescut la un nivel mult mai mare, este indicat sa aveti in vedere schimbarea sediului social intr-o locatie mai spatioasa, astfel incat sa puteti sa “gazduiti”, dupa caz, un numar mai mare de angajati sau sa stocati bunurile de care aveti nevoie pentru o operatiune desfasurata cat mai eficient.

In acelasi timp, exista posibilitatea de a fi necesara restrangerea activitatii din diverse motive, costurile de intretinere si mentenanta nefiind justificate.

Astfel, o modificare sediu social firma poate fi o alegere rezonabila si rationala, intr-o locatie mai mica, pana in momentul in care activitatea societatii dumneavoastra comerciale isi poate relua ascendenta intr-un mod eficient si sigur din punct de vedere financiar.

Schimbare sediu social firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Optiuni disponibile pentru schimbare sediu social firma

In momentul in care v-ati hotarat sa schimbati sediul social al societatii comerciale, este important de asemenea sa aveti in vedere si locatia noului sediu. Acesta trebuie sa fie usor de accesat si gasit, pentru o buna desfasurare a activitatii si o comunicare cat mai eficienta cu organele de control ale statului.

In urma deciziei de schimbare sediu social S.R.L., aveti la indemana cateva optiuni:

 • Locuinta personala

  De multe ori, in momentul infintarii societatii comerciale, admistratorul alege ca sediu social propriul apartament sau casa. Aceasta alegere vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje.

  Avantaje
  ▶ Costurile sunt mai scazute, iar acest lucru se datoreaza faptului ca nu este necesara plata unei chirii.
  ▶ Puteti accesa locatia usor si rapid;
  ▶ Sunteti mai aproape de familia dumneavostra; astfel puteti petrece mai mult timp cu acestia;
  ▶ Nu mai trebuie sa va petreceti timpul in trafic; astfel castigati timp si banii de pe combustibil.

  Dezavantaje
  ▶ Aveti nevoie de aprobare din partea vecinilor;
  ▶ Presedintele Asociatiei de proprietari trebuie sa isi dea acordul pentru a va permite functionarea in limite legale;
  ▶ Impozitul pe locuinta va fi majorat;
  ▶ Poate fi suparator pentru familia dumneavostra atunci cand sunt in desfasusare anumite controale infaptuite de catre institutiile statului.
 • Spatiu inchiriat folosit pentru schimbare sediu social firma

  O alta varianta populara este, bineinteles, inchirierea unui spatiu, fie ca acesta este un spatiu comercial sau unul de coworking.

  Avantaje
  ▶ Spatiul are un look profesionist. Acesta va ofera o imagine si o credibilitate mai buna, ceea ce va va oferi increderea necesara pentru a va desfasura activitatile zilnice;
  ▶ Nu necesita acordul vecinilor si presedintelui asociatiei de proprietari;
  ▶ Existenta unor facilitati ce va pot fi de folos in activitatile de zi cu zi;
  ▶ Posibilitatea de acces usor la locatie pentru toate partile implicate;
  ▶ Spatiile inchiriate nu au nevoie de mentenanta, aceasta fiind suportata de catre proprietari.

  Dezavantaje
  ▶ Costurile sunt mai ridicate, chiria fiind o cheltuiala in plus;
  ▶ In cazul in care lucrati intr-un spatiu de coworking, zgomotul si agitatia din jurul dumneavoastra va pot deranja si nu va pot permite sa va concentrati pe activitatile importante.
 • Serviciul de gazduire sediu social

  Ultima varianta, si probabil cea mai buna, atat din punct de vedere al costurilor, dar si al beneficiilor este aceea de a apela la o companie ce ofera servicii de gazduire sediu social.

  Avantaje
  ▶ Nu necesita contract de comodat sau inchiriere cu proprietarul imobilului, lucru obligatoriu din punct de vedere legal;
  ▶ Nu veti plati un cost ridicat pentru a inchiria un imobil intreg;
  ▶ Puteti avea sediul in Bucuresti, chiar daca nu sunteti din aceasta zona;
  ▶ Perfect pentru firmele mici sau la inceput de drum, deoarece nu sunt cheltuieli suplimentare de intretinere si mentenanta;
  ▶ Foarte util cand exista doar activitate la terti;
  ▶ O solutie buna pentru cei care isi desfasoara activitatea intr-un punct de lucru si nu au nevoie de un sediu social intr-un mod activ;
  ▶ Posibilitatea extinderii contractului pe o perioada mai lunga de 1 an;
  ▶ Certificatul de Unicitate Sediu de la ANAF nu este necesar si nu trebuie sa il obtineti.

  Dezavantaje
  ▶ Reprezinta un cost suplimentar;


  Nu este o problema daca nu dispuneti de o locatie care sa apara in acte. Firma noastra din Bucuresti va ofera serviciul de gazduire sediu social, indiferent de obiectul de activitate pe care il intreprindeti. Costul acestuia este de 350 de lei pe o perioada de 6 luni si 500 de lei pentru un an gazduire sediu social in Municipiul Bucuresti.

  Doriti o colaborare pe termen lung si un onorariu anual mai mic? Suplimentar, avem si optiunea de gazduire sediu social in Bucuresti la un pret de 900 de lei pentru 2 ani.

O societate comerciala, pe parcursul activitatii sale, poate avea nevoie de multe modificari ale actului constitutiv in functie de cerintele pietei si de dezvoltarea pe care o are in plan.

Ne vom asigura ca in permanenta actele vor fi intocmite corect, astfel incat sa va indreptati atentia doar spre profitul companiei.

Schimbare sediu social S.R.L. vs punct de lucru firma

Sediul social si punctul de lucru sunt doua chestiuni diferite de care trebuie sa tineti cont. Astfel, schimbarea acestora necesita anumiti pasi care trebuie urmati cat si achitarea anumitor taxe. Actele care vor fi depuse la Registrul Comertului pentru schimbarea sediului sau schimbarea unui punct de lucru sunt aceleasi.

Cu toate astea, sunt necesare anumite proceduri care trebuie urmate intocmai pentru a evita sanctiunile conform legii. Cum am specificat anterior, la sediul social se va primi corespondenta si nu este necesar sa aveti si activitatea in acel loc, putand presta serviciile la terti.

In cazul in care activitatea dumneavoastra se desfasoara la sediul social (care este si punct de lucru si acest fapt este incadrat in actul constitutiv de la infiintarea societatii comerciale) nu va mai fi nevoie sa deschideti un punct de lucru, ci o veti face doar in cazul extinderii afacerii dumneavoastra.

Pret schimbare sediu social S.R.L.

Schimbarea sediului social poate fi de cele mai multe ori nu doar un proces anevoios si complex, ci si unul consumator de timp.

In afaceri se stie foarte bine ca timpul costa bani. De aceea, incercam sa va ajutam in aceasta privinta, pentru ca toata atentia dumneavoastra sa fie in permanenta asupra obiectivului pe care il aveti si sa fiti sigur ca demersurile pe care le vom realiza pentru dumneavoastra vor fi facute corect si cat mai rapid.

Timpul pentru realizarea acestei proceduri in cazul in care societatea dumneavoastra se afla in Bucuresti este de 5 zile lucratoare. Daca societatea comerciala este din alt judet fata de cel mentionat mai sus, perioada de solutionare poate dura pana la 20 zile lucratoare.

Firma noastra din Bucuresti, datorita experientei de care se bucura, va poate asista in acest demers, specialistii nostri fiind capabili sa duca la bun sfarsit actiunea, astfel incat sa va elibereze de stres si timp pierdut.

Pretul pentru acest serviciu este de 300 de lei.

Avantajul folosirii unui serviciu de contabilitate in procesul de schimbare sediu social S.R.L.

In momentul schimbarii sediului social, se vor modifica si cateva acte din punct de vedere legal si contabil. Prin aceasta actiune se schimba adresa de facturare si de corespondenta, lucru ce trebuie avut in vedere de un contabil autorizat.

Este un bun prilej de a va incepe activitatea alaturi de o companie specializata in vederea tinerii evidentei contabile.

Firma noastra din Bucuresti va sta alaturi si este gata sa colaboreze impreuna cu intreprinderea dumneavoastra, pentru a va ajuta si consilia din punct de vedere contabil. Noi putem facilita gestionarea contabilitatii, personalul nostru specializat fiind la zi cu toate modificarile legale.

In functie de numarul de inregistrari contabile pe care le aveti intr-o luna, pretul pentru acest serviciu este dupa cum urmeaza:
✔️ Firma fara activitate = 100 lei / luna
✔️ 0 si 10 inregistrari contabile pe luna = 200 /luna
✔️ Intre 11-50 inregistrari contabile = 300 lei /luna
✔️ 51-75 inregistrari contabile pe luna = 350 /luna
✔️ Intre 76-100 inregistrari contabile = 400 lei /luna
✔️ 101-150 inregistrari contabile = 550 lei /luna.

Alaturi de noi veti putea realiza orice operatiune de modificare sau schimbare in firma dumneavoastra, de la coduri CAEN, inregistrare punct de lucru, contabilitate, pana la radierea societatii. Va stam la dispozitie cu toate informatiile legale privind buna desfasurare a activitatii si afacerii dumneavoastra.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Schimbare sediu social firma. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.