• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Deschidere sau inchidere punct de lucru

Home Servicii Servicii infiintare firma si contabilitate Deschidere sau inchidere punct de lucru
Deschidere sau inchidere punct de lucru - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 350 de lei + taxe

Deschidere sau inchidere punct de lucru la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintare firma gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 3 zile lucratoare realizam operatiunea de deschidere sau inchidere punct de lucru.

Cat costa serviciul de deschidere sau inchidere punct de lucru

478 de lei veti avea de achitat in total: 350 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

  •  Carte de identitate
  •  Certificat constatator
  •  Act constitutiv
  •  Certificat de inregistrare al firmei
  •  Act de proprietate / inchiriere / comodat etc. pentru noul punct de lucru

Pentru deschidere sau inchidere punct de lucru ne puteti contacta rapid

Logo Profi Conta - Profesionisti in infiintari firme si contabilitate

Profit sporit prin deschidere sau inchidere punct de lucru

In ziua de azi, extinderea afacerii dumneavoastra poate fi benefica pentru un profit mai mare si un succes garantat in timp. In momentul in care realizati ca afacerea a luat avant si doriti sa fiti mai aproape de clientii dumneavoastra, pentru ca produsele sau serviciile sa ajunga mai repede la acestia, infiintarea unui punct de lucru poate deveni benefica.

Un punct de lucru bine planificat poate fi cea mai buna strategie pe care o puteti adopta in acest moment.

Ce este un punct de lucru?

Punctul de lucru este locatia efectiva unde firma isi va desfasura activitatea, aceasta fiind obligata ulterior sa fie autorizata la Registrul Comertului, in cazul in care nu s-a cerut acest lucru la infiintarea societatii.

Autorizarea punctului de lucru se va face la inceputul inregistrarii firmei sau in maxim 30 de zile de la data infiintarii societatii, doar in cazul in care activitatea dumneavoastra cere acest lucru.

Nerespectarea prevederilor legale de autorizare a punctelor de lucru poate duce asupra firmei dumneavoastra sanctiuni contraventionale cat si penale.

O caracteristica importanta a punctului de lucru este aceea a numarului de angajati care isi vor desfasura activitatea in acest centru. Daca personalul angajat este sub 5 oameni, punctul de lucru va fi fara obligatii de plata, iar daca numarul acestora este mai mare de 5, va fi nevoie sa platiti impozit pe venituri.

Este esential ca dupa o anumita perioada de functionare a societatii, dumneavoastra sa va ganditi la o dezvoltare, aceasta fiind benefica pentru a rezista concurentei si pentru a nu ajunge intr-un stadiu de plafonare a veniturilor.

Contactati specialisti cu experienta pentru deschidere sau inchidere punct de lucru.

Cum functioneaza un punct de lucru?

Punctul de lucru al unei societati se infiinteaza pentru a desfasura activitatea propriu zisa a firmei. Aici se vor fabrica/ gestiona produsele sau se vor depozita in functie de activitatea entitatii dumneavoastra. De regula, aceste puncte de lucru se infiinteaza pentru a fi mai aproape si de colaboratori, in vederea unui parteneriat de succes, cat si a materiei prime de calitate, aceasta fiind livrata mai repede, la costuri reduse.

Este important de stiut ca atunci cand o firma se infiinteaza, daca aceasta isi va desfasura activitatea la sediul social nu va mai fi nevoie de punct de lucru. Pentru ca deseori exista confuzie intre punctul de lucru si sediul social, cel mai bine este sa solicitati ajutorul unei firme de consultanta deschidere si inchidere punct de lucru, contabilitate si infiintare societati comerciale.

Tipuri de puncte de lucru

Inregistrare punct de lucru principal

Punctul de lucru principal este locul unde veti dori sa va desfasurati activitatea, iar acesta poate avea in raspundere mai multe puncte de lucru secundare. Spre exemplu, puteti sa infiintati un punct principal intr-un anumit judet si sa dezvoltati mai multe puncte de lucru secundare pe intreg teritoriului judetului sau in mai multe judete alaturate punctului principal.

Inregistrare punct de lucru secundar

Punctele de lucru secundare se pot infiinta daca acesta vor avea o durata de functionare mai lunga de 6 luni. In momentul in care decideti sa infiintati o astfel de extensie pentru firma dumneavoastra, va fi necesara depunerea unor documente si declaratii pentru a functiona in normele impuse de lege.

Beneficii dechidere punct de lucru

Asa cum am mentionat si mai sus, deschiderea unui punct de lucru inseamna ca puteti avea posibilitatea de livrare produse si servicii intr-un timp mai scurt.

Cu un punct de lucru deschis intr-o alta zona pentru o extindere mai eficienta, veti putea scadea cheltuielile privind transportul, acesta fiind un profit in plus pentru societatea dumneavoastra.

Dezavantaje sunt putine in cazul extinderii, deoarece in momentul in care doriti sa realizati acest procedeu, cu siguranta afacerea merge bine si doriti marirea veniturilor in mai multe regiuni.

Inchidere punct de lucru

Inchiderea unui punct de lucru se realizeaza de regula atunci doriti sa regrupati activele sau vanzarile au fost sub asteptari in locatia deschisa.

De regula, dupa depunerea actelor la A.N.A.F. si Registrul Comertului veti primi o mentiune de desfiintare in aproximativ 3 zile lucratoare.

Societatea noastra din Bucuresti va poate indruma si se poate ocupa in locul dumneavoastra de acest procedeu pentru a nu pierde timpul si a nu omite anumite obligatii privind inchidere punct de lucru.

Deseori, persoanele juridice pot intampina probleme in realizarea acestui lucru. De aceea, recomandam consultarea specialistilor din cadrul firmei noastre, pentru a lua cea mai buna decizie si pentru o desfasurare fara probleme a intregii proceduri.

Contabilitate punct de lucru

Contabilitatea este importanta in activitatea pe care o desfasurati, indiferent ca vorbim de sediul social sau punct de lucru. Pentru o buna evidenta, va trebui sa tineti contabilitatea separat sediu social – punct de lucru. In acest fel veti putea controla mai bine situatia veniturilor si cheltuielilor pentru a vedea in viitor daca investita merita continuata ori trebuie sa renuntati prin inchidere punct de lucru sau mutarea acestuia intr-o noua locatie.

Cel mai bine este sa va consultati cu specialistii nostri din Bucuresti care va pot detalia mult mai bine toate aspectele si normele legale pentru deschidere sau inchidere punct de lucru, cat si amanunte legate de tinerea evidentei contabile a punctului de lucru pe care il aveti.

Seriviciul de deschidere sau inchidere punct de lucru este la indemana dumneavoastra la un pret accesibil

Pret si durata deschidere sau inchidere punct de lucru

Durata de deschidere punct de lucru este de aproximativ 3 zile lucratoare. Acest lucru se poate realiza usor de catre societatea noastra in urma consultarii cu expertii nostri, avand vechime si experienta in aceste procedee, cat si in evidenta contabila pe care veti dori sa o tineti la noul dumneavoastra punct de lucru. Aceasta autorizare a punctului de lucru se poate realiza contra cost, pretul fiind de 350 RON, pentru fiecare punct de lucru nou infiintat.

Este important sa ne contactati in momentul in care v-ati decis asupra extinderii societatii dumneavoastra, pentru a va ajuta sa intelegeti cat mai bine pasii, cat si pentru o posibila colaborare in timp asupra evidentelor contabile la punctul de lucru sau chiar si la sediu.

Deschidere sau inchidere punct de lucru - Profi Conta - Profesionisti in firme

Motive pentru deschidere punct de lucru

  vizibilitate crescuta in diverse regiuni de interes – prin extindere, veti putea realiza publicitate cu ajutorul punctelor de lucru. O locatie bine stabilita cu un vad excelent, va va ajuta sa cresteti intr-un timp cat mai scurt veniturile;
  dezvoltare rapida – atunci cand firma dumneavoastra opereaza din mai multe locatii si vanzarile vor creste simultan;
  profitul se va mari datorita vanzarilor in regiunea in care doriti sa va dezvoltati activitatea – profitul este scopul principal al societatii. De aceea, o astfel de dezvoltare prin inregistrare punct de lucru va va aduce beneficiile pe care vi le doriti;
  numar nelimitat de puncte de lucru – puteti deschide cate puncte de lucru aveti nevoie, pentru ca dezvoltarea sa aiba un impact major asupra pietei;
  se autorizeaza rapid – 3 zile lucratoare de la depunerea tuturor documentelor la Registrul Comertului si ulterior depunerea suplimentara a altor acte la A.N.A.F..

Motive pentru inchidere punct de lucru

  afacerea deschisa intr-un anumit punct de lucru nu functioneaza conform asteptarilor – asteptarile nu corespund intotdeauna cu realitatea, vanzarile nu vor fi intocmai conform planului si va vor putea aduce pierderi;
  cheltuieli mai mari decat veniturile, care aduc pierderi firmei – din cauza impactului scazut, cheltuielile lunare privind chiriile, utilitatile si angajatii pot depasi bugetul neputand sa se autosustina;
  societatea urmeaza sa fie radiata – in cazul in care urmeaza sa radiati firma, va trebui sa lichidati toate bunurile societatii. Astfel, veti incepe in primul rand cu punctele de lucru, urmand la final si punctul central deseori acesta fiind sediul social.

Cand puteti beneficia de serviciul de deschidere sau inchidere punct de lucru?

Sediul social al firmei dumneavoastra este obligatoriu sa fie cuprins in actul constitutiv, inregistrat la Registrul Comertului la infiintarea societatii. In schimb, punctul de lucru poate fi facut oricand veti dori sau veti simti nevoia dezvoltarii in alte regiuni decat in cea in care ati inceput activitatea.

Se poate infiinta un numar nelimitat de astfel de puncte de lucru, acestea putand fi amplasate in cadrul unor magazii, depozite, birouri etc..

Astfel, daca doriti sau vedeti un anumit interes intr-o anumita regiune pentru produsele sau serviciile pe care le oferiti, puteti realiza astfel de puncte de lucru pentru a va extinde domeniul de activitate. Firma noastra din Bucuresti va poate ajuta in realizarea acestui proces, pentru a va permite sa va concentrati pe aceasta investitie in deschiderea noului punct de lucru.

Nu exista o limita de timp pentru operatiunea de deschidere sau inchidere punct de lucru, iar cu ajutorul nostru veti avea posibilitatea unor servicii de calitate si rapide pentru a opera orice procedeu veti dori sa realizati in cadrul firmei dumneavoastra.

Cine pot fi beneficiarii deschiderii unor noi puncte de lucru?

Punctele de lucru pot fi infiintate de toate persoanele juridice (S.R.L.,S.A., etc.) cat si de persoane fizice autorizate (P.F.A.).

In cazul in care activitatea dumneavoastra se va desfasura pe o perioada de timp mai mare de 6 luni, puteti autoriza punctul de lucru in actul constitutiv al societatii comerciale.

Astfel, fie ca sunteti persoana fizica autorizata P.F.A. sau societate cu raspundere limitata S.R.L., veti avea posibilitatea deschiderii unui punct de lucru, iar astfel va veti putea dezvolta.

Ce presupune serviciul pentru deschidere punct de lucru ?

Deschiderea unui punct de lucru presupune anumite etape bine stabilite pentru autorizarea acestuia.

➡️  contract de comodat sau inchiriere – Este necesara incheierea unui contract de inchiriere pentru locatia stabilita, acest lucru fiindu-va necesar pentru a demonstra la Registrul Comertului locatia exacta unde isi va desfasura activitatea noul punct de lucru; se mai poate realiza si contract de comodat, acesta fiind o forma mai usoara cu titlu gratuit. Dar si in acest caz va va fi necesara o copie dupa documentele de proprietate a locatiei contractate.

➡️  hotararea A.G.A. sau decizia asociatului unic pentru inregistrare punct de lucru

➡️  acordul vecinilor (dupa caz) – in functie de natura activitatii societatii dumneavoastra va fi necesara strangerea unor semnaturi din partea vecinilor alaturati locuintei dumneavoastra ( bloc) si de la administratia blocului, pentru a putea avea confirmare ca membrii locatari nu sunt impotriva desfasurarii activitatii la acea locatie.

➡️  declararea activitatiilor ce se vor desfasura la locul de interes – este necesara o declaratie pe propria raspundere in care veti detalia exact ce activitate veti desfasura.

Pe langa aceste documente se vor mai depune anexe in functie de activitatea pe care o aveti sau dupa caz. Lista poate fi lunga in functie de activitatea si locatia unde doriti sa realizati acest nou punct de lucru. De aceea, recomandam sa luati legatura din timp cu specialistii nostri din Bucuresti, pentru a va consulta in luarea celei mai bune decizii cu privire la punctul de lucru sau orice alta activitate ce prevede buna functionare a acestuia ( contabilitate si alte schimbari sau modificari care pot aparea pe parcursul desfasuratii activitatii societatii comerciale).

Dezvoltarea este si va fi necesara oricand, pentru ca dumneavoastra sa puteti evolua si ajunge cat mai departe in topul afacerilor de succes.

Un punct de lucru se poate deschide sau inchide din varii motive, nu neaparat din cauza unei actiuni gresite ale firmei.

Avantajul de a lucra cu o firma specializata in domeniu pentru deschidere sau inchidere punct de lucru

✔️  responsabilitatea documentelor realizate in vederea aprobarii noului punct de lucru;
✔️  consultanta – se va oferi pe toata perioada in care se va realiza procedura, cat si alte informatii necesare unor colaborari viitoare; spre exemplu contabilitatea punctului de lucru sau a societatii comerciale;
✔️  experienta in domeniu – specialistii nostri din Bucuresti realizeaza astfel de actiuni foarte des si sunt informati cu privire la schimbarile legilor si situatiilor neprevazute care pot aparea dupa caz;
✔️  transparenta;
✔️  ducerea la bun sfarsit a tuturor procedurilor pentru evitarea posibilelor sanctiuni.

Dezavantajul de a lucra pe cont propriu privind deschidere sau inchidere punct de lucru

❌  nu se cunoaste indeajuns de bine procedura si pot lipsi anumite documente din dosar;
❌  cheltuieli mari privind deplasarea catre toate institutiile care au legatura cu deschiderea unui punct de lucru;
❌  timp pierdut la ghisee;
❌  nerespectarea procedurilor la termenele prevazute in lege pot atrage asupra lor sanctiuni contraventionale sau chiar penale;
❌  lipsa consultarii cu profesionisti, avand in vedere ca personalul de la stat nu ofera consultanta.

Exista perioade in care o dezvoltare va poate avantaja, cat si perioade in care este un moment oportun pentru a va retrage pentru moment, in functie de stabilitatea economica a regiunii.

Ori de cate ori veti dori sa realizati acest lucru, vom fi alaturi de dumneavoastra pentru a ne asigura ca totul va decurge conform planului si in deplina legalitate.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Deschidere sau inchidere punct de lucru. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.