• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
 • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
 • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare
Infiintare I.I. - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 350 de lei + taxe

Infiintare I.I. la pretul corect

In 4 zile lucratoare

Inregistrarea se face rapid

Infiintare I.I. gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare I.I. fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de infiintare I.I.

Cat costa serviciul de infiintare I.I.

550 de lei veti avea de achitat in total350 de lei (onorariu) + 200 de lei (notariat).

Ce acte sunt necesare

Aveti nevoie de cartea de identitate si dovada dreptului sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat etc.).

Va putem oferi gazduirea sediului social in Bucuresti, incepand de la 500 de lei/an, daca nu aveti la dispozitie o locatie.

Colaborare de lunga durata dupa operatiunea de infiintare I.I.

Suntem alaturi de compania dumneavoastra inclusiv cu serviciile de contabilitate I.I.

Onorariile noastre pornesc de la doar 150 de lei/luna, reusind astfel sa va tineti costurile sub control.

Infiintare Intreprindere Individuala - mai simplu cu Profi Conta

Orice vis de infiintare I.I. poate deveni usor realitate. Ca urmare a acestei dorinte, in ziua de astazi tot mai multe persoane se indreapta in a-si deschide o forma juridica pentru a realiza venituri mai mari si a-si valorifica cunostintele din domeniul in care activeaza.

Nu de multe ori, cu siguranta si dvs v-ati gandit la posibiliatea infiintarii unei firme, cu scopul de a genera mai mult profit pentru un trai decent si pentru a nu mai fi sufocat de un venit fix, cateodata nesigur.

Toate companiile mari au fost mici la inceput, dar cu un gram de hotarare au dezvoltat imperii. Asa poate fi si cazul dumneavoastra un inceput mic care va va duce pe culmile succesului.

Ce este o intreprindere individuala?

Intreprinderea individuala este o activitate economica care poate fi desfasurata de o persoana fizica, in conditiile prevazute in lege, cu scopul obtinerii de profit, avand o raspundere nelimitata in ceea ce priveste patrimoniul si obligatiile firmei. Aceasta forma de activitate este una dintre cele mai accesibile forme juridice de desfasurare a activitatii dvs.

Poate fi infiintata de o singura persoana sau de membrii unei familii care in acest caz va apartine acestora cu drept de folosinta comuna. Pe langa cele cunoscute, cum sunt P.F.A., S.R.L., S.R.L.-D., exista de asemenea pentru persoanele care doresc, si posibilitatea de infiintare I.I. (infiintare intreprindere individuala – de aici si prescurtarea I.I.).

Deschiderea unei afaceri se poate realiza prin mai multe moduri: persoana fizica autorizata (P.F.A.), societate cu raspundere limitata (S.R.L.), societate cu raspundere limitata-debutant (S.R.L.-D.), intreprindere familiala, societate pe actiuni (SA) si intreprindere individuala ( I.I.). In ceea ce priveste infiintarea interprinderii individuale, cu acesta puteti dezvolta afaceri de dimensiuni mai mici decat in cazul celorlalte variante, I.I. fiind reglementata prin OUG 44/2008.

Noi suntem o firma de contabilitate care va poate ajuta sa realizati ceea ce doar unii viseaza. Expertii nostri sunt pregatiti sa fie alaturi de dvs de la infiintarea firmei pana la contabilitate (plus alte schimbari care pot interveni pe parcursul dezvoltarii afacerii dvs).

Avantaje vs dezavantaje

Inregistrare intreprindere individuala

Aceasta procedura este una relativ simpla, la Profi Conta. Cu ajutorul profesionistilor din cadrul firmei noastre din Bucuresti va putem ajuta in realizarea acestui lucru.

 • Avantaje ale optiunii de infiintare I.I. (intreprindere individuala)

  Mai jos va vom prezenta cateva avantaje ale intreprinderii Individuale fata de o societate comerciala.

  ➤ In primul rand, inregistrarea si autorizarea acestui tip de organizare este o procedura mult mai simpla si numarul de documente necesare pentru inceperea activitatii este mult mai mic fata de o societate comerciala. De asemenea, este mult mai avantajos din punct de vedere al impozitarii.

  ➤ In functie de tipul de activitate, puteti opta pentru impozitarea la norma de venit sau in sistem real (impozit pe profit). Totodata, castigul realizat in urma activitatii economice revine direct titularului, neexistand dividende si impozite pe acestea. Deci, costurile mai reduse pe durata activitatii cat si la operatiunea de infiintare intreprindere individuala a acestui tip de organizatie, sunt un avantaj ce nu poate fi neglijat.

  ➤ Un alt avantaj il constituie si evidenta contabila, aceasta realizandu-se in partida simpla, conform legislatiei in vigoare. Acest lucru inseamna ca un expert contabil nu este necesar pentru tinerea evidentei activitatii, acest lucru putand fi realizat chiar de dvs.

  Astfel, contabilitatea poate fi realizata usor prin intermediul unui Registru Jurnal de incasari si plati, aici fiind inregistrate toate intrarile si iesirile de numerar, cat si cele realizate prin transfer bancar, in ordine cronologica. De asemenea, in cazul in care sunt achizitionate bunuri de inventar, acestea vor fi inscrise in Registrul inventar. In cazul in care Intreprinderea individuala doreste sa isi inceteze activitatea, acest lucru se realizeaza usor la Registrul Comertului, printr-o simpla radiere, fata de o societate comerciala unde radierea este mai complexa si este necesara parcurgerea procedurii de dizolvare.
 • Dezavantaje ale deciziei de infiintare I.I. (intreprindere individuala)

  ➤ Destul de putina lume cunoaste faptul ca alegand varianta intreprinderii individuale va raspunde pentru patrimoniul personal. Asta inseamna ca bunurile personale pot fi afectate in caz de forta majora.

  Ca o comparatie, puteti vedea ca in cazul unui SRL aici raspunderea revine administratorului si a asociatiilor, iar la nivel material se va incadra in capitalul social al firmei si in activele detinute in acel moment.

  Patrimoniul inteprinderii individuale este acelasi cu patrimoniul personal, iar in cazul in care societatea se confrunta cu datorii catre stat sau terti, administratorul si asociatii risca sa isi piarda bunurile personale (casa, masina, etc). Este o diferenta intre aceasta si o societate cu raspundere limitata avand in vedere riscurile personale.

  ➤ Un alt minus este acela ca administratorul intreprinderii individuale nu se poate angaja la propria societate.

Contabilitate intreprindere individuala Bucuresti

Ca in orice societate, contabilitatea este o obligatie a contribuabililor juridici. Nu trebuie luata ca un rau obligatoriu, mai ales cand profesionistii nostri va stau in permanenta la dispozitie, astfel aratandu-va si partea buna a lucrurilor a acestei activitati. Cu ajutorul contabilitatii nu numai ca veti gestiona corect documentele firmei, dar veti avea si un control bun al investitiilor si o evidenta clara a banilor dvs.

Contabilitatea intreprinderilor individuale va ajuta sa realizati o organizare eficienta si sigura din punct de vedere legal mai ales cu ajutorul contabililor nostri. De cele mai multe ori preturile pentru contabilitate se calculeaza in functie de cate inregistrari aveti in firma.

  Firma fara activitate  100 lei / luna
  0 si 10 inregistrari contabile pe luna 150 / luna
  Intre 11 – 50 inregistrari contabile 250 lei / luna
  De la 51 la 75 inregistrari contabile 300 lei / luna
  Pentru un volum de intregistrari contabile  76 – 100 buc 350 lei / luna
  Intre 101 si 150 inregistrari contabile 500 lei / luna.

Depinde foarte mult de firma pe care doriti sa o infiintati. Spre exemplu, daca infiintati o I.I., aici numarul de angajati va fi de maxim 8, deci si costul de contabilitate va fi mai redus. Deci cand va ganditi la inregistrare intreprindere individuala, sa tineti cont de toti factorii pentru ca firma dumneavoastra sa aiba success.

Contabilitatea prevede mai multe arii decat inregistrarea facturilor. Aici se tin evidentele stocurilor, angajarea personalului calificat de care aveti nevoie si inregistrarea acestora in sistemul Revisal apartinand Inspectoratului Teritorial de Munca.

Infiintare I.I. - Profi Conta - Profesionisti in firme 1

Aspecte de care sa tineti cont inainte de infiintare I.I.

Acest tip de societate are o organizare simplificata care va poate oferi oportunitatea dezvoltarii dvs chiar si in cazul in care aveti un alt job.

Astfel, veti putea avea venituri din firma, dar si salariul de care beneficiati la locul de munca actual. Acest lucru este benefic pentru dvs in cazul in care afacerea nu va functiona dupa planurile pe care vi le-ati facut sau din alte motive care nu apartin neaparat de dvs (forta majora).

Aceasta afacere poate fi gandita pentru a fi gestionata asa cum va gestionati si casa.
Este important atunci cand doriti sa infiintati I.I. sa aveti in vedere faptul ca nu puteti activa chiar pe toate codurile CAEN.

Cine poate beneficia de infiintare I.I.?

Aici lucrurile sunt aproximativ la fel ca si in cazul celorlalte tipuri de societati. Principalele puncte pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de infiintare I.I. sunt:

  varsta minima este de 18 ani;
✔  calificarea pe domeniul in care vreti sa activati in aceasta societate (aici este necesara o diploma sau o certificare aprobata de Ministerul Invatamantului) pentru a putea dovedi experienta si pregatirea care o aveti la baza;
  persoanele care au fost condamnate penal nu pot infiinta o astfel de societate;
  cazierul – fara antecedente fiscale sau sanctiuni cu privire la datorii sau disciplina financiar – fiscala.

De asemenea, pentru a facilita acordul si depunerea actelor trebuie sa aveti dovada detinerii calificarii sau a specializarii conform codului CAEN, avand legatura cu activitatea desfasurata de viitoarea firma.

Activitatiile economice pe care le poate desfasura o intreprindere individuala

Aria de activitati este extinsa, avand numeroase posibilitati, ceea ce va va permite o rata de succes mai mare si un numar considerabil de colaborari.

✅  pot fi realizate colaborari cu persoane fizice autorizate;
✅  colaborari cu alte intreprinderi individuale;
✅  colaborari cu intreprinderi familiale;
✅  se pot angaja persoane pentru anumite perioade de timp pana la finalizarea proiectelor dvs sau pe termen lung;
✅  colaborare cu persoane juridice de orice tip.

Doriti sa beneficiati de toate avantajele oferite de o intreprindere individuala?

Contactati-ne si va vom fi alaturi atat la infiintare, cat si cu serviciile de contabilitate

Caracteristicile pe care le puteti intalni la o intreprindere individuala I.I.

Principalele lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand vreti sa infiintati o intreprindere individuala:

aceasta societate poate fi condusa de o persoana fizica
limita maxima de persoane care pot fi angajate este de 8 persoane
contabilitatea este mai usoara decat in cazul unei societati cu raspundere limitata (SRL)
i se pot atribui un maxim de 10 coduri CAEN
societatea poate fi cesionata altor persoane cu aceasi gestionare sau mostenita de membrii familiei.

Costuri privind o infiintare I.I. si taxe de functionare

Onorariul pentru infiintarea unei intreprinderi individuale este de 350 de lei. De asemenea, mai aveti de achitat taxa pentru notariat de aproximativ 200 de lei. Costul pentru publicarea in monitorul oficial de 128 de lei este scutit de la plata pentru I.I. si P.F.A.

Acest tip de societate se poate compara cu activitatea persoanelor fizice autorizate. Acestea se pot inregistra la ANAF in sistem real sau ca norma de venit. In sistem real veti achita impozitul aferent veniturilor dvs nete (incasari minus cheltuieli) de 10% si taxele angajatilor dvs din societate cu contract individual de munca.

A doua forma de impozitare este calcularea aceluiasi procent de 10% sub forma de impozit pe venit, dar la valoarea normei de venit sau a normelor de venit totalizate, in cazul in care sunt mai multe activitati pe care le veti desfasura. De asemenea, veti avea de achitat si contributiile sociale ale angajatilor dvs (la fel ca si in cazul taxarii in sistem real). Aceste norme de venit se publica anual si difera valoric in functie de judet sau sector.

Daca aproximati ca veti realiza venituri nete mai mari decat normele de venit, atunci veti plati impozite mai mici alegand impozitarea la norma de venit. Daca stiti ca sunt sanse mari sa realizati venituri nete mai mici decat norma de venit, atunci este mai bine sa alegeti impozitarea in sistem real. Trebuie avut in vedere faptul ca impozitul si contributiile angajatilor le veti plati la fel, indiferent de sistemul de impozitare ales.

Dupa infiintare, o I.I. (intreprindere individuala) are de achitat urmatoarele taxe:

Platitoare sau neplatitoare de TVA, cand alegeti inregistrare I.I.?

In momentul inregistrarii I.I., daca a fost infiintata ca neplatitoare de TVA, firma dvs are obligatia de a modifica actele societatii pentru a se face platitoare de TVA in urmatoarele conditii si depasiri ale unor praguri importante:

🗹  obligatia de a va declara societatea platitoare de TVA se face in cazul in care aveti venituri mai mari de 300.000 RON;
🗹  administratorul a avut optiunea pentru TVA la incasare.

Infiintare intreprindere individuala ⮚ durata

Tot acest proces de infiintare I.I. nu dureaza mai mult de 3 sau 4 zile, tinand cont ca dosarul de inregistrare sa fie conceput in mod corect si sa cuprinda toate informatiile precum si documentele de care aveti nevoie.

Daca va ganditi la alte forme de activitate, acolo poate dura mai mult (uneori se depasesc 30 de zile).

Inregistrare intreprindere individuala vs SRL

Daca este sa facem un top sau sau o dezbare mai bine zis intre Intreprindere Individuala si SRL o sa observati ca intre cele doua exista diferente destul de mari.

Daca vreti sa deschideti un SRL este esential sa aveti un capital mai mare pentru a asigura anumite cheltuieli suplimentare. De asemenea, cand vorbim despre profitul firmei, acesta nu poate fi folosit in mod direct in scopuri proprii, ci mai intai trebuie fiscalizat si distribuit sub forma de dividende.

Tot aici, ca sa va deschideti un S.R.L., veti deveni persoana juridica, iar numarul de asociati sau chiar angajati ar putea creste. Din acest punct de vedere infiintarea unei I.I. poate fi o decizie mult mai simpla si mai rapida daca se potriveste tipului dvs de afacere pe care urmeaza sa o realizati.

Inregistrare intreprindere individuala Vs P.F.A

Cand vorbim despre PFA, de multe ori cele doua se amesteca pentru ca amandoua se adreseaza persoanelor fizice care vor sa isi deschida o societate, propria lor firma. Aici, pt PFA puteti avea maxim 3 angajati, iar pentru Intreprinderile Individuale puteti avea pana la 8 angajati.

Pretul de infiintare intreprindere individuala este de 350 de lei si se poate realiza in termen de 4 zile lucratoare. De asemenea, va fi nevoie de achitat onorariul pentru notariat. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii va putem programa pentru o discutie cu profesionistii din cadrul firmei noastre.

Societatea noastra din Bucuresti va poate oferi consultanta in tot ceea ce priveste inregistrarea inteprinderii individuale, evidenta contabila si gestionarea personalului calificat care va face parte din societatea dvs. 

Va sfatuim in momentul in care decideti sa infiintati o intreprindere individuala, sa ne contactati pentru cele mai bune oferte privind gestionarea corecta a tuturor actelor dvs de la infiintare pana la cele mai mici detalii. Astfel, consultantii nostri va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii privind societatea dvs.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Infiintare I.I.. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.