• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Inchidere sau radiere firma

Inchidere sau radiere firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 600 de lei + taxe

Inchidere sau radiere firma la pretul corect

Inchidere sau radiere firma cat mai rapid posibil

Aproximativ 2-3 luni

Infiintarea firmei gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 60 zile lucratoare realizam operatiunea de inchidere sau radiere firma.

Cat costa serviciul de inchidere sau radiere firma

728 de lei veti avea de achitat in total: 600 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

  •  Carte de identitate
  •  Certificat de inregistrare al firmei
  •  Act constitutiv

Inchidere sau radiere firma: etapa premergatoare unui nou drum profesional

Afacerile iau nastere mai rapid in ultimii ani pentru ca tot mai multe persoane au acea sclipire care ii indeamna spre antreprenoriat. Inceperea unui nou business este mereu un motiv de entuziasm in randul viitorilor patroni. Dar, exista si cazuri cand planurile nu functioneaza asa cum v-ati imaginat sau propus din terte motive. Acest lucru nu trebuie sa va descurajeze sa porniti intr-un viitor apropiat la drum cu o alta afacere, in alt domeniu pentru a reusi ceea ce ati dorit.

In general, afacerile se deschid si se inchid dupa anumite perioade in functie de cererea de pe piata. Schimbarile economice pot avea un impact direct asupra afacerii dumneavoastra, astfel fortandu-va sa inchideti activitatea curenta.

Spre exemplu, in timpul pandemiei au fost nenumarate cazuri de dizolvare a societatiilor din cauza restrictiilor puse, clientii nemaiputand ajunge sa achizitioneze produsele sau serviciile oferite de dumneavoastra.

Exista multe exemple de ce o afacere nu mai poate functiona. Poate fi vorba de publicitate slaba sau chiar si o evidenta contabila precara, care a condus afacerea dumneavoastra in acest stadiu. De aceea, recomandam ca viitoarea dumneavoastra societate sa colaboreze cu o firma specializata in tinerea evidentei contabile pentru a nu mai ajunge in acest punct nedorit.

In cazul in care societatea dumneavoastra nu mai poate continua, exista anumiti pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti care pot fi anevoiosi in cazul in care nu colaborati cu o firma profesionista in vederea dizolvarii societatii dumneavoastra.

Astfel, inainte sa intram mai in detaliu despre procedura de radiere firma, recomandam consultarea firmei nostre din Bucuresti pentru a va ajuta sa incheiati aceasta etapa din viata dumneavoastra mult mai usor si rapid.

Ce inseamna radiere firme?

Inchidere / radiere firma este ultima procedura a societatii care se va realiza in vederea inchiderii definitive. Trebuie avut in vedere faptul ca dupa terminarea procedurilor de incetare functionare firma, evidentele contabile vor trebui depozitate corespunzator pentru o perioada de cel putin 10 ani conform legilor in vigoare, iar statele de salarii pentru 50 de ani.

Aceasta operatiune este necesara deoarece in timp pot aparea diverse controale sau cereri de acte pentru a putea dovedi anumite plati ale impozitelor sau angajatiilor dumneavoastra. De aceea, este important sa le tineti cat mai bine si intr-o stare cat mai buna pentru a putea fi controlate in tot acest timp, daca va fi necesar.

In momentul in care ati decis pentru dizolvarea societatii, va trebui in paralel sa realizati si procedura de lichidare a bunurilor care se afla in societate.

Cat costa si cat dureaza procesul de inchidere sau radiere firma?

Echipa noastra de profesionisti din Bucuresti va poate ajuta sa realizati aceasta operatiune intr-un timp scurt. De regula, durata medie de inchidere firma este undeva intre 2 si 3 luni de zile.

De aceea, o echipa bine informata va va putea ajuta fara prea mari complicatii si drumuri inutile in realizarea obiectivului dumneavoastra. Pretul pentru procedura de radiere firma este de 600 RON (+128 de lei taxe) si va putem oferi consultanta pe toata perioada procedurii, pentru a va putea concentra pe urmatoarea dumneavoastra miscare.

Etapele de inchidere S.R.L.

Prima etapa in momentul in care v-ati decis sa inchideti societatea este sa realizati o hotararea a adunarii generale a asociatiilor (A.G.A.) prin care sa declarati ca se doreste inchidere firma. Aceasta este necesara pentru a demonstra ca nu se opune nimeni procedurii, iar dizolvarea se va parcurge fara a intampina piedici sau contradictii intre asociati.

A doua etapa este depunerea documentelor la Registrul Comertului pentru publicarea acestora in Monitorul Oficial. Aceasta operatiune dureaza o luna din momentul publicarii efective in Monitorul Oficial, nu din momentul depunerii cererii.

Documentele vor fi depuse impreuna cu bilantul de lichidare realizat si intocmit de contabilul expert. In cele 30 de zile in care aceasta cerere de dizolvare apare in Monitorul Oficial, firmele sau statul vor putea impiedica aceasta procedura de radiere S.R.L. in cazul unor datorii. De aceea, este important ca inainte de depunerea documentatiei la Registrul Comertului sa va achitati toate obligatiile de plata catre bugetul de stat, terti sau banci.

In cazul in care doar dumneavoastra sunteti administrator, procedura este simplificata doar din simplu fapt ca veti evita realizarea hotararii generale a asociatiilor, fiind necesara doar depunerea unei decizii.

Inchidere S.R.L. cu mai multe puncte de lucru

Exista cazuri in care societatea dumneavoastra detine mai mule puncte de lucru. Aici procedura este una mai complexa si de durata. In primul rand, trebuie incetata activitatea in toate punctele de lucru pe care le aveti prinse in actul constitutiv al societatii.

Urmatoarea etapa este de vanzare a tuturor bunurilor din puncele de lucru pentru ca toate sumele si bunurile ramase in urma desfintarii sa revina la sediul principal, pentru a se imparti banii sau a putea vinde activele ramase.

Vanzarea unei societati cu raspundere limitata vs inchidere S.R.L.

Radierea poate fi solutia pe care o cautati, dar va mai propunem si o alternativa pentru a putea realiza un ultim profit si aceea fiind vanzarea tuturor partilor sociale (vanzarea firmei)Echipa noastra din Bucuresti va poate ajuta cu aceasta operatiune, pretul fiind de 750 RON.

Cesionarea externa a partilor sociale se poate realiza atunci cand o persoana care nu face parte din firma dumneavoastra, poate cumpara o parte sau toate actiunile din cadrul firmei.

O societate cu vechime si fara datorii la stat este des cautata. De aceea, va putem recomanda si aceasta alternativa inainte de a porni procedura de Inchidere S.R.L. complet si definitiv. Va putem consulta si in aceasta privinta pentru ca procedura sa fie realizata corect, fara urmari in timp.

Pentru vanzare, veti avea nevoie de anumite acte pentru indeplinirea acestor formalitati. Principalele documente cerute sunt de regula cazierul fiscal al persoanelor fizice si in cazul cedarii actiunilor prin mostenire sau testament veti avea nevoie si de certificatul de deces al fostului actionar.

Daca doriti sa nu mai faceti parte din societate si sunteti mai multi actionari, acest lucru se poate realiza rapid prin cesionarea partilor sociale pe care le detineti in cadrul firmei catre partenerii dumneavoastra.

Inchidere sau radiere firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Angajati – incheierea contractelor de munca

In momentul inceperii procedurilor de radiere, trebuie sa aveti in vedere si rezilierea contractelor de munca. Acest lucru trebuie realizat cu acordul partilor, iar incetarea activitatii va trebui sa fie realizata inainte de depunerea cerereri de dizolvare la Registrul Comertului.

Tot inainte de publicarea in Monitorul Oficial al cerereri de dizolvare, trebuie sa va asigurati ca toate contributiile sociale au fost platite cat si impozitele personalului dumneavoastra angajat, pentru a nu avea probleme in certificatul fiscal. Se vor inmana conform legii adeverintele de vechime, care vor cuprinde toate detaliile prinvind plata neta cat si plata asigurarilor sociale pe tot parcursul timpului in care acestia au lucrat la firma dumneavoastra.

Lichidarea patrimoniului societatii in procesul de inchidere sau radiere firma

Dupa ce hotararea dizolvarii societatii dumneavoastra este definitiva, va trebui sa parcurgeti urmatoarea etapa, aceea fiind de lichidare.

In aceasta etapa, firma dumneavoastra va trebui sa imparta bunurile si banii intre asociati ( in cazul in care exista mai multi), dar nu inainte de a onora toate datoriile societatii. Acest lucru se poate face de catre o firma specializata de contabilitate sau de catre un lichidator.

Datoriile existente catre ANAF trebuie platite inainte de inceperea procedurilor de radiere, pentru o parcurgere mai rapida si fara probleme.

Inchidere sau radiere firma cu o firma specializata vs pe cont propriu

01.

Avantaje dizolvare cu o firma specializata

Este bine stiut faptul ca o echipa profesionista, indiferent de domeniul in care activati, va putea parcurge anumite proceduri mult mai bine si usor. Va putem oferi consultanta si sa va tinem la curent cu toate procedurile care vor fi realizate, cat si cu cele care vor urma.

Cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand lucrati cu o firma serioasa pentru realizarea dizolvarii societatii sunt:
✔️ procedura se poate realiza mult mai repede;
✔️ nu vor aparea complicatii in depunerea situatiilor finale la ANAF;
✔️ veti avea timp sa va concentrati pe viitoarea afacere (daca este cazul);
✔️ nu veti mai pierde timpul alergand la ghisee diverse;
✔️ echipa noastra din Bucuresti este mereu pregatita sa va raspunda si sa realizeze documentele necesare in vederea dizolvarii societatii dumneavoastra;
✔️ avem experienta de lunga durata pentru aceste proceduri si altele conexe.
02.

Dezavantaje radiere pe cont propriu

❌ modificarile dese ale procedurilor va pot pune piedica in vederea radierii societatii dumneavoastra;
❌ un volum mare de acte care trebuie intocmite perfect pentru a nu avea probleme in vederea depunerii lor;
❌ nerespectarea procedurilor poate implica sanctiuni; puteti uita sa realizati anumiti pasi si sa va fie respinsa cererea de dizolvare.

Care este procedura de dizolvare a unei firme

➡️  daca societatea dumneavoastra are un timp limitat de activitate, aceasta se poate inchide la termenul prevazut in actul constitutiv;
➡️  declararea nulitatii societatii;
➡️  imposibilitatea de desfasurare a activitatii;
➡️  hotararea A.G.A. (adunarea generala a actionarilor);
➡️  Hotararea tribunalului in cazul unei sentinte definitive in care acest lucru se cere;
➡️  faliment;
➡️  alte cauze care pot aparea pe parcursul desfasurarii activitatii dumneavoastra.

Etapele procesului de inchidere sau radiere firma

Inainte de inceperea procedurii de radiere, trebuie sa urmati anumiti pasi importanti in realizarea acesteia.

Procedura este alcatuita din 4 pasi necesari inceperii propriu zise a procesului de inchidere firma:
adoptarea deciziei de radiere;
dizolvarea societatii;
lichidarea firmei;
radiere firma.

Radiere S.R.L. pe cale juridica

Acest procedeu se realizeaza doar in urmatoarele cazuri:

🔸  nedepunerea declaratiilor si situatiilor financiar contabile anuale sau in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale potrivit legii, acestea depunandu-se la Registrul Comertului;
🔸  expirarea termenului contractului de comodat sau chirie a sediului social, iar acesta nu indeplineste conditiile impuse de lege si din actul constitutiv;
🔸  necompletarea capitalului social conform legilor in vigoare;
🔸  neintrunirea asociatilor pentru realizarea diverselor hotarari A.G.A., necesare activitatii firmei dumneavoastra.

Radiere S.R.L. fara lichidare

Conform legii nr 31 / 1990, art. 235, dizolvarea fara lichidare se poate realiza in cazul in care asociatii se inteleg cum sa isi imparta bunurile din societate. Bunurile, cat si banii din firma pot fi transferate usor fiecarui asociat in functie de cum au stabilit prin hotararea A.G.A.. Astfel, cu aceasta metoda, lichidarea poate fi mai usoara, nemaifiind necesar un lichidator.

Ce trebuie facut inainte de procedura de radiere S.R.L.?

In momentul in care doriti incetarea activitatii si inchiderea acesteia prin radiere, trebuie sa pregatiti in prealabil cateva documente necesare in vederea desfasurari fara probleme a acestei operatiuni dupa cum urmeaza:

  va trebui sa inventariati si sa evaluati activele si pasivele din societate care vor urma sa fie lichidate conform legii;
  realizarea tututor situatiilor financiar contabile;
  hotararea A.G.A. privind operatiunile care vor fi realizate in cadrul firmei de catre un expert contabil sau un lichidator care va reprezenta firma dumneavoastra;
  vanzarea tuturor bunurilor si stocurilor, pentru ca asociatii sa poata retrage sumele in mod egal dupa procentul pe care acestia si l-au distribuit la infiintarea firmei sau pe parcursul acesteia;
  plata tuturor contributiilor datorate catre stat (va fi necesar cazierul fiscal pentru a demonstra ca societatea nu are datorii);
  plata salariilor catre angajati cat si a contributiilor sociale;
  in urma lichidarii, se va stabili daca societatea este pe profit sau pierdere;
  plata impozitului pe dividendele care vor fi retrase.

Contabilitate societate comerciala

Contabilitatea firmei dumneavoastra este importanta de la inceputul infiintatii societatii pana la sfarsitul acesteia cat si dupa. Echipa noastra de specialisti din Bucuresti va sta la dispozitie in realizarea tuturor documentelor legate de contabilitate, pentru ca dizolvarea sa decurga cat mai bine si mai corect.

Este necesar inainte de radiere sa consultati un expert contabil pentru a va verifica intreaga situatie financiar contabila, pentru a sti exact ce probleme puteti intampina pe parcursul acestei operatiuni si cum sa le puteti repara, evitand astfel potentialele sanctiuni.

Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pentru a cunoaste mai bine situatia firmei dumneavoastra si pentru a va putea oferi cel mai bun pret in privinta serviciilor cerute.

Procedura operatiunilor de inchidere sau radiere firma este complexa. In plus, necesita multe drumuri cat si multe documente pentru justificarea diverselor operatiuni ale firmei. De aceea, recomandam sa lucrati cu o firma specializata in acest domeniu pentru a trece mult mai usor prin aceasta etapa mai putin placuta.

Consultantii nostri din Bucuresti va intampina cu solutii, indiferent de operatiunile pe care doriti sa le realizati alaturi de firma noastra.

Realizati procesul de inchidere sau radiere firma in siguranta

Lasati totul pe mana profesionistilor si contactati-ne!

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Inchidere sau radiere firma. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.