• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Home Servicii Servicii infiintare firma si contabilitate Vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale
Vanzare instrainare firma - cesiune de parti sociale - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 750 de lei

Vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintarea firmei gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale.

Cat costa serviciul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

750 de lei veti avea de achitat in total.

Ce acte sunt necesare

Cumparator

  •  Carte de identitate
  •  Bilant
  •  Ultima balanta
  •  Certificat de inregistrare

Vanzator

  •  Cazier fiscal
  •  Dovada dreptului de gazduire sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat etc.)
  •  Carte de identitate

Pentru vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale ne puteti contacta rapid

Logo Profi Conta - Profesionisti in infiintari firme si contabilitate

Valorificarea companiei prin serviciul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Antreprenoriatul din Romania a crescut si s-a extins semnificativ in ultimul deceniu. Progresul digital si evolutia constanta a tehnologiei a deschis noi sanse de dezvoltare si a impins o noua generatie de intreprinzatori sa isi deschida propriile business-uri.

Oamenii de afaceri stiu ca oportunitatile oferite de piata nu sunt destul de dese, insa atunci cand acestea apar este esential sa actionati.

Insa, asa cum piata ofera asemenea sanse, in acelasi timp prezinta si dificultati. Criza de sanatate din ultimii doi ani a pus la incercare intregi sectoare industriale si comerciale, fiind o perioada complexa si complicata pentru toata lumea.

De asemenea, problemele economice din ziua de azi, de natura inflationista incearca atat consumatorii, cat si antreprenorii, prin scumpirea de materii prime, energie, servicii si cu personal, lucru care poate provoca pagube pe termen scurt si mediu in finantele societatilor comerciale.

Fiind o piata volatila si instabila, anumiti antreprenori pot ajunge intr-un punct in care trebuie sa ia o decizie in privinta viitorului firmei lor.

Una dintre optiunile pe care oamenii de afaceri le au la dispozitie in aceste vremuri precare este cesiune externa de parti sociale, adica vanzare firma.

Ce inseamna cesiune de parti sociale?

Cesiunea de parti sociale reprezinta procedura de cedare a partilor sociale detinute de catre unul sau mai multi asociati ai unei firme, catre alte persoane, acestea putand fi interne (catre asociatii existenti din interiorul firmei), cat si externe (persoane fizice sau juridice din afara firmei).

Prin transferul partilor sociale unei persoane din exteriorul firmei, aceasta devine asociat al societatii comerciale.

O cesiune de parti sociale poate fi partiala (se cedeaza un numar limitat de parti sociale) sau totala (se transfera in totalitate numarul de parti sociale; prin urmare, acest lucru inseamna vanzare firma).

Optiunea de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale poate fi un lucru benefic pentru dumneavoastra atunci cand aveti noi oportunitati in viata personala. Este o modalitate mult mai buna si preferata de multi, decat radierea companiei. Va poate aduce un venit substantial, bineinteles si in functie de activitatea si patrimoniul pe care firma le are.

Motive pentru a alege varianta de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Vanzarea unei firme poate fi cauzata de mai multe motive, de cele mai multe ori neprevazute.

1

Conditii economice precare

Economia este unul dintre cele mai importante elemente de luat in considerare atunci cand conduceti o firma. Inflatia, somajul cat si alti indicatori macroeconomici pot influenta activitatea societatii comerciale atat pozitiv, cat si negativ.

De asemenea, evenimentele neprevazute cu impact major, precum pandemia Covid -19 sau criza de energie cu care ne confruntam in ziua de azi. In astfel de momente, conditiile de piata devin din ce in ce mai dificile si pentru anumiti intreprinzatori acest lucru ii poate forta sa inceapa procedura de cesiune externa de parti sociale.
2

Oportunitati noi

Nu doar motivele negative trebuie sa influenteze decizia oamenilor de afaceri sa inceapa procesul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale. Cateodata, pot aparea anumite sanse de dezvoltare personala sau oportunitati financiare greu de ignorat si mult mai benefice decat activitatea curenta.

Un job mai bine platit sau o asociere intr-o firma mult mai performanta, pot fi motive importante in luarea unei astfel de decizii.

In astfel de cazuri, procesul de vanzare S.R.L. poate fi un lucru benefic si chiar avantajos pentru dumneavoastra.
3

Concurenta prea puternica va poate determina sa alegeti serviciul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Concurenta este un lucru benefic pentru consumatori, dar si pentru societatile comerciale. Competitia intre firme inseamna preturi mai mici la produse si servicii (un lucru intotdeauna binevenit pentru clientii finali), o cercetare si o inovare mai eficienta, lucru ce duce la produse de calitate si mai durabile.

Insa, un numar prea mare de jucatori pe piata poate ingreuna si micsora considerabil vanzarea de bunuri si servicii. Anumiti participanti pot fi mai puternici sau mai bine pozitionati pe piata, ceea ce poate duce la o diminuare a numarului de vanzari.
4

Probleme de natura financiara

Indiferent de marime si vechime, aproape toate firmele s-au confruntat la un moment dat cu o perioada grea din punct de vedere financiar. Numarul scazut de vanzari sau credite bancare cu dobanda prea mare pot pune la incercare chiar si cel mai capabil manager.

In astfel de situatii poate deveni prea coplesitor si nu exista alte optiuni decat sa incepeti actiunea de cesiune externa de parti sociale.
5

Motive personale

Managementul unei firme este un proces complex si plin de decizii dificile. Pentru a avea succes in mediul de afaceri, un intreprinzator trebuie sa fie nu numai bine instruit si calificat, dar sa fie si temperat din punct de vedere emotional.

Viata este imprevizibila si anumite aspecte pot interveni in buna desfasurare a activitatii societatii comerciale. Indiferent ca este o chestiune de natura familiala, de sanatate personala (sau a unui membru de familie) ori de natura emotionala, serviciul de vanzare S.R.L. poate deveni o posibilitate si o optiune pe care un manager le are pentru a trece peste acest obstacol.
6

Pierderea clientilor va poate determina catre procesul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Mediul de afaceri este intr-o continua schimbare. Trendurile si comportamentul consumatorilor oscileaza in permanenta. De la an la an, anumite sectoare cunosc o crestere impresionanta, iar altele stagneaza sau incep sa intre pe o directie descendenta.

Rolul din ce in ce mai mare al retelelor de socializare online in strategiile de marketing si promovare, poate provoca ca anumite societati comerciale sa castige un numar impresionant de clienti, dar in acelasi timp alte firme pot pierde in urma acestor actiuni. In functie de sectorul in care activati, numarul de clienti poate fluctua destul de mult, acesta fiind un factor sensibil la miscarile pietei si a trendurilor.

Un numar mai mic de clienti se traduce prin venituri mai mici, astfel activitatea va fi mai greu de sustinut pe termen scurt si mediu. Prin urmare, in aceasta situatie actiunea de cesiune externa de parti sociale poate fi o posibilitate.

Cat costa si cat dureaza daca optati pentru vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

Societatea noastra din Bucuresti este pregatita sa va ajute in acest demers pentru a finaliza cat mai repede procesul de cesiune al partilor sociale, totale sau partiale in functie de caz, iar pretul pentru aceasta operatiune este de 750 Ron. Intreaga procedura, daca nu apar observatii din partea registrului comertului, dureaza 4 zile lucratoare.

Avem experienta acumulata in timp cu aceasta procedura si stim cat de complicat sau complex poate fi acest proces. Vanzarea unei firme implica multe acte de verificat si schimbat, care fara asistenta profesionista vor fi greu de realizat. Nu este loc de greseli in aceasta privinta, fiind vorba de predarea firmei. De aceea recomandam mereu clientilor nostri sa lucreze cu o companie specializata in vederea solutionarii tuturor operatiunilor din cadrul unei firme.

Vanzare instrainare firma - cesiune de parti sociale - Profi Conta - Profesionisti in firme

Ce presupune contractul de cesiune?

Contractul de cesiune al actiunilor din cadrul firmei dumneavoastra poate fi realizat printr-un document, in care toti actionarii sau asociatul unic transfera partile sociale catre o alta persoana fizica sau juridica, in schimbul unei anumite sume negociate.

Este important ca atunci cand se va face plata catre toti actionarii, sa fie conform contractului incheiat pentru a nu fi respinsa modificarea de catre Registrul Comertului. Acest lucru poate fi din cauza unei sume mai mari sau mai mici decat valoarea contractata.

Aprobarea dosarului de cesiune din partea Registrului Comertului va insemna si definitivarea schimbarii noilor asociati.

Inainte de a cesiona partile sociale puteti retrage dividendele din cadrul firmei platind impozitul aferent acestora sau le puteti negocia valoarea, ramanand la atitudinea noii conduceri cand le va retrage.

Vanzare S.R.L. sau radiere societate

Vanzarea unei firmei este o solutie mult mai buna pentru dumneavoastra decat sa alegeti varianta de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale. Acest lucru va poate aduce anumite beneficii banesti, cat si transferul responsabilitatiilor de pastrare a evidentelor contabile pe o perioada foarte lunga de timp.

Radierea unei societati implica desfintarea definitiva a firmei dumneavoastra, care poate implica costuri, cat si un timp mai lung pentru solutionare.

Firma noastra din Bucuresti este pregatita sa va ajute sa realizati cesionarea partilor sociale indiferent de numarul de actionari pe care firma ii are, pentru a finaliza tranzactia cu succes. Este nevoie de o atentie sporita in acest demers, fiind necesare toate documentele firmei, cat si plata tuturor contributiilor catre stat.

Contabilitatea firmei dumneavoastra trebuie sa fie realizata perfect, deoarece viitorii actionari vor verifica in prealabil acest lucru pentru a vedea situatia firmei, cat si istoricul. Un contabil expert din cadrul firmei noastre din Bucuresti va poate ajuta si in aceasta privinta pentru o verificare a documentelor financiar contabile.

Vanzare partiala firma

Exista cazuri in care nu doriti vanzarea completa a unei firme. Se pot cesiona anumite parti sociale pentru atragerea unor investitori. Astfel, puteti aduce capital firmei pentru dezvoltarea unor noi produse sau servicii.

Cele doua situatii importante in care puteti face acest lucru sunt:

Vanzare partiala firma asociat unic

Atunci cand sunteti singurul asociat in firma dumneavoastra, puteti opta pentru un trasfer doar a unor parti sociale pentru a atrage un nou asociat, in vederea dezvoltarii sau pentru a fi ajutat in administrarea societatii.

Pachetul de actiuni pe care il veti ceda poate fi majoritar, adica peste 50% sau mai mic in functie de situatia in care va aflati.

Cesionare parti sociale atunci cand exista mai multi asociati

Atunci cand exista mai multi asociati in cadrul societatii dumneavoastra, unul sau mai multi dintre acestia vor dori sa paraseasca firma din terte motive. In acest caz veti putea prealua chiar dumneavoastra actiunile, putand forma o majoritate cu drept de decizie in societate. In cazul in care nu doriti acest lucru, asociatii dumneavoastra isi pot vinde partile sociale catre alte persoane fizice sau juridice pentru a iesi din firma.

Actiunile intre asociatii existenti pot fi transferate chiar si fara o suma de bani stabilita, fiind o modalitate mai usoara si rapida in privinta procedurile de la Registrul Comertului.

Noi oportunitati – Infiintare firma

Procedura de vanzare S.R.L. poate fi o etapa dificila pentru dumneavoastra si nu de multe ori, aceast moment poate fi descurajant. Insa, acest lucru nu trebuie sa insemne si sfarsitul carierei dumneavoastra de antreprenor.

La un moment dat, va veni vremea in care piata va prezenta o oportunitate noua greu de ignorat si spiritul de antreprenor va va impinge din nou in ring sau se va prezenta o sansa de finantare a unui nou proiect.

In acest caz, puteti intotdeauna sa infiintati o noua firma pentru a va continua calatoria in afaceri. Compania noastra din Bucuresti are o echipa specializata in toate procedurile, ce tin de infiintare firma, fiind la zi cu toate schimbarile din legislatia din Romania.

Preturile pentru acest serviciu incep de la 350 de lei. Insa, in cazul in care alegeti sa achitati in avans cel putin 6 luni pentru serviciile de contabilitate, infiintarea firmei poate fi gratuita. De asemenea, trebuie retinut ca avem printre cele mai bune onorarii nu doar din Bucuresti, ci chiar din Romania. Preturile pentru contabilitate firma pornesc de la doar 200 de lei / luna.

Acest avantaj poate fi folosit atunci cand doriti sa deschideti un P.F.A. (persoana fizica autorizata), I.I. (intreprindere individuala), S.R.L. (societate cu raspundere limitata), si, nu in ultimul rand, S.R.L.–D. (societate cu raspundere limitata debutant). Pentru infiintarea unui S.A. (societate pe actiuni) este necesara achitarea onorariului, acesta fiind la un nivel mai ridicat.

Schimbare domeniu de activitate firma ca sa nu optati pentru vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale

In cazul vanzarii partiale a firmei dumneavoastra, veti avea posibilitatea si de a schimba domeniul de activitate pentru introducerea unor noi produse sau servicii pe piata, astfel putand sa va cresteti veniturile.

Ulterior, dupa ce toate actele de cesionare au fost realizate si noul dumneavoastra partener are drept decizional in firma, puteti stabilii noul mers al activitatii societatii.

Acest lucru se poate realiza usor tot cu societatea noastra, in vederea schimbarii noilor coduri CAEN.

Ne veti prezenta noua dumneavoastra oportunitate de afaceri pentru a va gasi codurile care se vor potrivi cel mai bine cu viitoarea activitate. Aceasta schimbare a domeniului (obiectului) de activitate al firmei este esentiala pentru a evita sanctiunile, cat si suspendarea sau radierea acesteia.

Totodata cu aceasta modificare este bine sa luati in calcul si serviciile noastre de contabilitate, pentru a incepe cu dreptul si a avea o siguranta in vederea calitatii realizarii evidentelor contabile.

Preturile pentru evidenta contabila incep de la 150 de lei (I.I. si P.F.A.) si de la 200 de lei (celelalte forme de organizare juridica), putand creste in functie de numarul de inregistrari lunare pe care le aveti. Cu ajutorul inregistrarilor din contabilitate veti sti exact in ce conditie se afla societatea si veti putea lua decizii rapide in privinta investitiilor mai mari, pentru a nu ajunge in stadiul unui blocaj financiar.

Asiguram consultanta pe tot parcursul colaborarii, pentru a va instiinta privind situatia firmei pe care o conduceti.

Indiferent daca alegeti serviciul de vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale, pe cel de schimbare domeniu de activitate sau de inchidere / radiere firma, noi suntem alaturi de dumneavoastra pentru a va ajuta sa realizati toate documentele necesare din cadrul companiei pe care o aveti, pentru a fi intocmite cat mai rapid si corect din punct de vedere legal.

Trebuie doar sa contactati Profi Conta.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Vanzare / instrainare firma – cesiune de parti sociale. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.