• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Suspendare sau reluare activitate firma

Home Servicii Servicii infiintare firma si contabilitate Suspendare sau reluare activitate firma
Suspendare sau reluare activitate firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 300 de lei + taxe

Suspendare sau reluare activitate firma la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintarea firmei gratuit

Oferim posibilitatea de infiintare firma fara onorariu

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 7 zile lucratoare realizam operatiunea de suspendare sau reluare activitate firma.

Cat costa serviciul de suspendare sau reluare activitate firma

428 de lei veti avea de achitat in total: 300 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

Aveti nevoie de cartea de identitate. Daca la reluarea activitatii firmei contractul de gazduire sediu social nu mai este valabil, acesta va trebui reinnoit sau incheiat altul.

Va putem oferi gazduirea sediului social in Bucuresti, incepand de la 500 de lei/an, daca nu aveti la dispozitie o locatie.

Pentru suspendare sau reluare activitate firma ne puteti contacta rapid

Logo Profi Conta - Profesionisti in infiintari firme si contabilitate

Suspendare sau reluare activitate firma pentru a castiga timp de reorganizare a afacerii

Anteprenoriatul a devenit unul dintre punctele de atractie pentru dezvoltarea personala. Din cauza fluctuatiilor economice mondiale, acest fapt a dus la o accelerare pentru dezvoltarea personala, un simplu job nemaifiind o solutie viabila pe termen lung.

Afacerile apar si dispar in functie de cerintele pietei, dar si cand anumiti factori externi permit lucrul acesta. Lansarea unui produs sau a unui serviciu nou in urma cercetarii pietei, poate avea un impact benefic daca este atent dezvoltat.

Societatile sunt de mai multe feluri, pentru ca activitatea dumneavoastra si confortul pe care il doriti sa functioneze cat mai bine cu entitatea economica aleasa.

Mai mult ca niciodata se pune accent pe dezvoltarea serviciilor si produselor de orice fel, datorita impactului major si dezvoltarii cumparaturilor online. Piata online a luat avant accelerat in ultimii doi ani pe fondul pandemiei, facand loc si noilor oportunisti pentru a se lansa cu micile afaceri, pentru a ajunge cat mai sus si a se face cunoscuti pe piata.

Exista si cazuri in care planurile nu decurg cum ati visat, iar acest fapt poate duce la radierea firmei sau mai bine o puteti suspenda pe o anumita perioada, avand timp de noi analize si sa decideti daca veti mai continua sau nu pe aceasta cale.

Ce presupune reluare activitate S.R.L. si suspendare activitate S.R.L.?

Atunci cand considerati ca afacerea dumneavoastra nu mai functioneaza, aceasta se poate suspenda fiind o alternativa mai usoara fata de radierea definitiva a firmei.

In intervalul de 3 ani impus de lege, puteti gasi surse de finantare sau sa va ganditi la implementarea unei noi afaceri care poate sa functioneze in cadrul societatatii dumneavoastra. In cazul activarii intr-un alt domeniu va fi necesara autorizarea noilor coduri CAEN pentru a functiona legal.

Dupa o anumita perioada cand sunteti gata sa porniti din nou la drum cu noua afacere sau cu cea deja existenta, se poate relua activitatea rapid si usor cu ajutorul consultantilor nostrii din Bucuresti, pentru a demara intr-un timp cat mai scurt productia sau serviciile pe care vreti sa le oferiti.

De ce sa lucrati cu o companie specializata pentru suspendare sau reluare activitate firma?

O societate cu experienta in toate domeniile de natura fiscala ce implica o firma, poate avea un impact major asupra afacerii dumneavoastra. Datorita experientei acumulata in ani de zile, va putem consulta in diversele probleme care pot aparea in cadrul firmei dumneavoastra.

Datoria noastra este sa fim bine informati, pentru ca actele societatii dumneavoastra sa fie realizate corect si legal pentru a functiona corespunzator.

Societatea noastra din Bucuresti este formata dintr-o echipa bine inchegata, care are posibilitatea de a va indruma si sfatui catre o alegere cat se poate de buna pentru firma pe care o conduceti.

Ne ocupam de toate aspectele contabile, cat si de gestiunea angajatiilor dumneavoastra, precum si de alte modificari ale actului constitutiv sau ce tin de certificatul unic de inregistrare, pentru modificarea acestora la Registrul Comertului si A.N.A.F.

Va putem indruma sa faceti alegerea potrivita pentru societatea dumneavoastra, pentru a va putea continua activitatea dupa o anumita perioada sau, dupa caz, sa va ajutam sa faceti modificarile din companie pentru a functiona corect, pentru a o inchide definitiv sau chiar a o vinde.

Optiunea de suspendare sau reluare activitate firma nu este singura.

Solutia dumneavoastra este sa ne contactati.

De ce trebuie suspendata o societate si ce implica lucrul acesta?

Operatiunea de suspendare activitate firma se realizeaza in cazul in care afacerea dumneavoastra nu se mai dezvolta asa cum doriti, iar vanzarile s-au diminuat simtitor.

Nu este intotdeauna o solutie pentru ca afacerea dumneavoastra sa fie radiata. O firma cu vechime va poate ajuta in noul plan de afaceri, avand deja o baza de date cu clienti, dar si cu furnizorii cu care ati creat o legatura.

O societate poate fi suspendata pe o perioada de maxim 3 ani de zile. In tot acest timp, nu veti putea emite facturi, dar veti putea plati angajatii si contributiile lor la stat.

Un lucru bun de retinut este acela ca veti putea face achizitii, dar acestea nu se vor deduce datorita nefunctionalitatii firmei. Societatea nostra din Bucuresti va poate ajuta sa suspendati activitatea si sa va consulte pentru a sti exact ce puteti face in acest timp cu firma dumneavoastra pentru a fi in legalitate.

Reluare activitate S.R.L. – pasi de urmat

Cand sunteti hotarat pentru reluarea activitatii firmei dumneavoastra este necesar sa urmati cativa pasi importanti.

Va fi nevoie sa realizati o hotarare a adunarii generale a asociatilor, pentru ca toti asociatii din societate sa fie de acord cu masura luata.

In caz ca exista un singur asociat, acest lucru va fi mai usor, avand in vedere ca veti avea nevoie doar de o decizie a asociatului unic.

Impreuna cu aceste acte si cu documentele societatii, va vom ajuta sa relansati activitatea conform legii fara sa omiteti anumiti pasi obligatorii.

Dupa depunerea dosarului la Registrul Comertului, veti fi contactat pentru a fi instiintat cand veti putea incepe productia sau sa oferiti serviciile din portofoliul dumneavoastra.

Cand este bine sa incepem procesul de reluare activitate firma si cum se procedeaza in cazul unui S.R.L.?

Actiunea de reluare activitate S.R.L se poate face in maxim 3 ani conform legii. Bineinteles ca oricand in acest interval veti putea relua activitatea dumneavoastra sau chiar sa incepeti un nou business cu aceasta firma.

In acest caz, recomandam sa luati legatura cu specialistii nostri din Bucuresti pentru a va ajuta sa indepliniti toate formalitatile legale, pentru o buna desfasurare a noii dumneavoastre activitati.

Pe langa reactivarea societatii in cazul unei noi productii sau servicii, va fi necesar sa schimbati codurile CAEN cu cele care vor face obiectul dumneavoastra de activitate. Autorizarea acestora este importanta, cat si schimbarea lor in certificatul unic de inregistrare ( C.U.I. ), dar si in actul constitutiv.

Durata procedurii de reluare / suspendare activitate firma si pret

Procedura de suspendare sau reluare activitate firma se poate realiza rapid de catre societatea noastra din Bucuresti, fiind mereu la zi cu toate informatiile din lege, putand astfel sa va garantam corectitudinea actelor depuse, cat si termenele stabilite impreuna cu dumneavoastra. De obicei, atat procesul de reluare activitate cat si cel de suspendare, dureaza 4 zile lucratoare. Onorariul este de cate 300 RON (+128 de lei taxe) pentru fiecare dintre aceste 2 proceduri, suma in care va putem consulta cu privire la orice nelamurire ati avea in legatura cu acest proces.

Suspendare sau reluare activitate firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Motive pentru suspendare activitate S.R.L.

venituri mici;
reorganizarea societatii;
reprofilarea catre o noua activitate – acest lucru va necesita o noua cercetare de piata pentru a fi cat mai sigur de cerintele clientilor si nevoile acestora;
criza economica nationala;
pandemia Covid -19;
motive personale;
contabilitate realizata gresit.

Motive pentru reluare activitate firma

 dezvoltarea unui nou proiect;
 cererea produsului sau serviciului dumneavoastra este din nou la mare cautare;
 relansarea economiei;
 ridicarea restrictiilor impuse de lege ( COVID -19) – acest lucru va va ajuta sa reincepeti cat mai repede activitatea inaintea celorlati, pentru a avea un prim pas inainte, pentru a atrage clientii si a-i impresiona.

Contabilitate - reluare activitate firma

Contabilitatea unei societati comerciale este importanta pentru o buna functionare, cat si o gestiune mai buna a finantelor din cadrul firmei pe care o aveti.

In momentul in care va decideti pentru reluare activitate S.R.L., este bine sa incepeti cu dreptul. O firma specializata in tinerea evidentelor contabile la societatea pe care o conduceti, va va ajuta sa realizati toate rapoartele necesare in termenele prevazute de lege.

Consultantii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa realizati toate actele necesare financiar contabile catre A.N.A.F. Acestea vor fi realizate conform ultimelor modificari si la termen, pentru a evita eventualele penalizari.

Preturile pentru serviciile de contabilitate sunt calculate in functie de numarul de inregistrari pe care le efectuati lunar la firma dumneavoastra dupa cum urmeaza:

✔️ Firma fara activitate ➡ 100 lei / luna
✔️ 0 si 10 inregistrari contabile pe luna ➡ 200 /luna
✔️ Intre 11-50 inregistrari contabile ➡ 300 lei /luna
✔️ 51 si 75 inregistrari contabile pe luna ➡ 350 /luna
✔️ De la 76 la 100 inregistrari contabile ➡ 400 lei /luna
✔️ Intre 101 si 150 inregistrari contabile ➡ 550 lei /luna.

In aceste vremuri in care economia nationala, cat si cea mondiala sunt foarte schimbatoare si avand in vedere situatia factorilor geopolitici, exista firme care nu mai pot continua activitatea pentru moment din cauza factorilor externi. De aceea, inchiderea definitiva a unei firme cu vechime nu este mereu cea mai buna solutie.

In schimb, aveti la dispozitie optiunea de suspendare sau reluare activitate firma

Schimbare domeniu de activitate firma - Reluare activitate firma

O data cu relansarea firmei dumneavoastra, in cazul in care domeniul de activitate al societatii se va schimba, va trebui sa realizati si cateva schimbari in acte. Conform legii, activitatea companiei dumneavoastra se poate desfasura doar prin utilizarea codurilor CAEN care coincid cu domeniul in care functioneaza firma.

Acest lucru va fi necesar pentru a va putea desfasura noua activitate legal, fiind obligatoriu sa adaugati in actul constituiv noile coduri C.A.E.N. Va fi necesara si schimbarea certificatului unic de inregistrare ( C.U.I. ) pentru a avea ca obiect principal noua activitate.

Va putem ajuta si in acest caz, pretul fiind de 500 de lei (+ taxe in valoare de 128 de lei).

Suspendare activitate S.R.L. – ce activitati pot desfasura?

Cum am specificat si mai sus firmele pot fi suspendate pe o perioada de maxim 3 ani. Acestea nu mai pot emite facturi si nu mai pot desfasura acivitatea pe care o realizau inaintea suspendarii.

Pe toata perioada intrerupta, societatea poate gestiona conturile si poate incasa sume pe baza facturilor intocmite inainte de suspendare activitate S.R.L.. T.V.A.-ul va fi anulat in momentul depunerii cerererii de suspendare activitate firma la Registrul Comertului.

Angajatii pot fi platiti, cat si chiria aferenta spatiului inchiriat.

Se pot cumpara diverse bunuri sau echipamente pe societate, insa acestea nu vor putea fi deduse si nici amortizate.

Pe toata perioada de suspendare activitate firma, societatile vor fi obligate sa depuna in continuare declaratii.

Atentie insa, toate aceste lucruri se pot efectua doar in cazul suspendarii realizate de catre dumneavoastra, nu in cazul in care acest lucru este impus de ANAF sau de o hotarare judecatoareasca.

Inchidere / radiere firma in timpul suspendarii

Procedura de suspendare activitate firma se poate realiza, daca nu mai doriti sa reluati activitatea pana la terminarea termenului limita de maxim 3 ani – o puteti radia. Acest proces se poate realiza de catre expertii nostrii care v-au ajutat in procesul de suspendare sau reluare activitate firma.

Inchiderea si radirea unei firme necesita multe documente pentru a dovedi plata tuturor impozitelor, cat si o evidenta clara a finantelor din cadrul firmei dumneavoastra.

Pretul pentru acest serviciu este de 600 RON, iar termenul de realizare este de 2 pana la 3 luni in cazul unui S.R.L..

Probabil ca in tot acest timp de nefunctionare a societatii dumneavoastra, nu ati gasit o modalitate de finantare sau pur si simplu piata nu va mai permite sa reluati, avand o competitie mult prea mare sau mai puternic mediatizata.

Tot aici va vom putea ajuta si in privinta angajatilor dumneavoastra, prin desfacerea voluntara a ambelor parti a contractelor individuale de munca si pentru a declara ultimele modificari facute, astfel incat radierea sa aiba loc cat mai rapid si legal posibil.

Vanzarea companiei in cazul in care nu mai considerati ca optiunea de suspendare sau reluare activitate firma nu reprezinta o solutie

Exista cazuri in care pur si simplu nu mai doriti sa continuati afacerea din terte motive. Un job mai bun sau o alta sansa de a realiza veniturile personale, va pot impinge pentru a inchide firma definitiv. In acest caz mai exista o alternativa decat cea de radiere si aceea fiind vanzarea firmei unei alte persoane sau societati.

Acest lucru va poate fi benefic datorita rapiditatii cu care se pot realiza actele, cat si un venit suplimentar pentru dumneavoastra. O firma cu vechime care are o cifra de afaceri in spate poate fi vanduta la un pret foarte bun. Va putem ajuta si in aceasta privinta, pentru a realiza toate documentele si procedurile necesare pentru a va indeplini scopul.

In cazul in care nu doriti vanzarea totala a firmei, puteti opta pentru cesionarea unor parti sociale din cadrul societatii dumneavoastra, pentru a atrage posibili investitori pentru a reincepe activitatea cu forte proaspete.

Pretul pentru toata documentatia privind vanzare firma – cesiune externa de parti sociale este de 750 RON si va veti putea consulta in permanenta cu expertii nostri din Bucuresti, pentru a fi sigur ca totul se desfasoara in deplina legalitate si rapid.

Va putem indruma sa faceti o alegere cat mai buna pentru societatea dumneavoastra, pentru a va putea continua activitatea dupa o anumita perioada sau dupa caz, sa va ajutam sa faceti modificarile din societate pentru a functiona corect, pentru a o inchide definitiv sau chiar si a o vinde.
Indiferent de ceea ce vreti sa realizati, noi va vom asista pe tot parcursul procedurilor, pentru ca dumneavoastra sa nu mai pierdeti timpul si sa va concentrati pe viitorul proiect.

Optiunea de suspendare sau reluare activitate firma se poate reliza pentru un onorariu competitiv astfel incat sa aveti timp sa va reganditi strategia economica.

Indiferent de ceea ce doriti sa realizati, noi va vom asista pe tot parcursul procedurilor, pentru ca dumneavoastra sa nu mai pierdeti timpul si sa va concentrati pe viitorul proiect.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Suspendare sau reluare activitate firma. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.