• 0775 216 525 L - V | 9 - 17
  • contact@proficonta.ro Ne puteti scrie oricand
  • Sos. Salaj nr. 294 B, Et. 1, Ap. 10, Int. 710, Sector 5, Bucuresti Va invitam sa ne sunati pentru programare

Schimbare denumire / nume firma

Schimbare denumire nume firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Doar 350 de lei + taxe

Schimbare denumire / nume firma la pretul corect

Experti contabili acreditati

Cunoastem legislatia in domeniu

Infiintarea firmei gratuit

Posibilitatea de infiintare firma gratuit

Suntem in Bucuresti

Ne puteti contacta pentru a programa o intalnire

Cat timp dureaza

In 4 zile lucratoare realizam operatiunea de schimbare denumire / nume firma.

Cat costa serviciul de schimbare denumire / nume firma

478 de lei veti avea de achitat in total: 350 de lei (onorariu) + 128 de lei (Registrul Comertului).

Ce acte sunt necesare

  •  Carte de identitate
  •  Certificat de inregistrare al firmei
  •  Act constitutiv

Corelarea cu domeniul de activitate prin optiunea de schimbare denumire / nume firma

Decizia de a incepe o activitate antreprenoriala este de cele mai multe ori luata cu multa grija si analiza. Initierea unei afaceri este un proces complex si cateodata dificil, dar in acelasi timp este si plina de ambitie si aspiratii pentru un viitor mai bun, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru comunitatea din care faceti parte.

La inceputul drumului, aveti de facut cateva alegeri in ceea ce priveste noua firma. Trebuie sa alegeti un sediu social, sa aveti in vedere locatia punctului de lucru (locul unde se va desfasura activitatea propriu zisa a firmei), cat si numele firmei. Nu de multe ori, numele este ales intr-un mod aleatoriu, aceasta fiind in momentul respectiv una dintre ultimele probleme ale administratorului.

Insa, odata cu evolutia firmei, managerii invata ca denumirea firmei pe care o conduc are o importanta si o insemnatate aparte. De aceea, in cazul in care numele companiei este ales gresit, acest fapt poate deveni o problema pentru departamentul de marketing, din punct de vedere al promovarii produselor si serviciilor societatii comerciale.

Din fericire, aveti optiunea de a reglementa aceasta chestiune, prin procesul de modificare denumire firma.

Importanta numelui societatii comerciale

Indiferent ca vorbim despre un brand, companie sau chiar si o persoana, numele este un element puternic si important. Acesta este modul de identificare pe care il aveti in relatie cu clientii si partenerii de afaceri.

1

Denumirea poate creste reputatia societatii

Numele este primul lucru pe care consumatorii si partenerii dumneavoastra economici il vad si este o modalitate excelenta de a va face firma cunoscuta, a-i creste reputatia si in cele din urma sa va ajute sa va creasca influenta pe piata.

Puteti sa va ganditi la marile companii globale, la numele emblematice pe care le vedem si auzim in orice mediu, indiferent ca este in mediul online sau fizic. De-a lungul timpului, aceste companii au investit masiv in marketing, in special in promovarea numelui, astfel incat acestea au devenit sinonim cu produsele sau serviciile pe care le comercializeaza.

Aceste branduri au creat logo-urile companiilor lor astfel incat sa contina numele, pentru o mai buna diferentiere cat si o retinere mai usoara a marcii.
2

Numele poate fi brandul firmei

Numele companiei va fi prezent pe toate produsele comercializate, acesta fiind o piatra de temelie in crearea brandului companiei dumneavoastra.

Datorita unui nume puternic, oamenii vor putea identifica si tine minte produsele dumneavoastra pentru calitatea acestora, iar un nume ales intr-un mod neinspirat va fi ignorat si usor de uitat. De aceea, importanta unui nume nu trebuie subestimata.

Echipa dumneavoastra de marketing poate construi imaginea si marca societatii comerciale, astfel incat aceasta sa poata fi usor de retinut si sa propulseze firma pe culmile succesului. Iar in cazul in care in prezent numele nu este cel dorit se poate apela la serviciul de schimbare denumire / nume firma
3

Impact mai mare pe social media sau online imediat dupa serviciul de schimbare denumire / nume firma

Numele poate avantaja prezenta online a companiei. In ziua de azi, promovarea se desfasoara in cea mai mare parte in mediul online, folosind in mare masura retelele de socializare.

Acest lucru poate fi un avantaj mare pentru dumneavoastra, deoarece, in functie de obiectul de activitate al societatii comerciale, aici puteti gasi un numar foarte mare de potentiali clienti.

Un nume cu “greutate” va poate ajuta sa va lansati afacereasi sa cresteti rapid, fiind usor de impartasit cu utilizatorii. Uneori, pentru ca brandul este atat de memorabil si puternic, poate ajuta la cresterea reputatiei unei firme intr-un timp mai scurt.

Ganditi-va la orice corporatie globala si la prezenta acesteia in online. Numele poate fi foarte usor de raspandit si poate deveni in timp un subiect de discutie in diverse cercuri.

Un nume ales fara prea mult gand, poate fi greu de retinut si nu va contribui la dezvoltarea curiozitatii utilizatorilor, iar partenerii de afaceri ar putea fi reticenti sau neincrezatori in eventualele legaturi de business.
4

Poate dauna imaginii

Bineinteles, acesta este un punct foarte important, deoarece in cele mai multe cazuri numele firmei este, indiferent daca doriti acest lucru sau nu, imaginea si identitatea societatii.

De exemplu, daca o firma are un nume care include denumirea unei localitati sau oras, s-ar putea confrunta cu dificultati daca doreste sa se extinda si in alte regiuni. Cel mai probabil, clientilor le va fi mai greu sa se identifice cu produsele sau serviciile oferite de firma respectiva.

In functie de target-urile si obiectivele societatii comerciale pe care o operati, este important sa aveti in vedere toate posibilitatile, inclusiv eventualitatea unui proces de expansiune intr-o alta regiune a tarii sau chiar a lumii.
5

Poate inspira si entuziasma dupa operatiunea de schimbare denumire / nume firma

Calea de a deveni un antreprenor este presarata, cu provocari, efort, timp consumat si bani investiti, dar, in cele din urma veti avea succesul pe care l-ati cultivat.

De aceea, este important sa alegeti un nume care sa reflecte acest drum, sa inspire un simt de mandrie si sa proiecteze entuziasmul si pasiunea pe care o simtiti si celor din jurul dumneavoastra.

Un nume ales cu grija va poate inspira angajatii si poate oferi clientilor si partenerilor de afaceri increderea necesara de a lucra cu societatea dumneavoastra.
6

Atrage mai usor angajati talentati

Asa cum am precizat mai devreme, numele companiei dumneavoastra poate deveni sinonim cu o calitate inalta a produselor si serviciilor oferite. Insa, in acelasi timp poate fi si un mod mai usor de a atrage oameni talentati care sa va ajute sa construiti mai departe afacerea.

Impreuna cu beneficiile pe care le oferiti, firma pe care o conduceti poate deveni usor un exemplu pozitiv pe piata, atat pentru competitie cat si pentru alte sectoare.
Schimbare denumire nume firma - Profi Conta - Profesionisti in firme

Verificarea disponibitatii numelui nou la Registrul Comertului pentru modificarea denumirii

In momentul in care v-ati hotarat sa schimbati denumirea firmei, este bine sa verificati la Registrul Comertului disponibilitatea noii denumiri. Este necesar sa aveti 3 exemple de nume in cazul in care unul sau mai multe dintre ele deja exista.

Dupa validarea disponibilitatii numelui, veti putea rezerva denumirea pentru ca aceasta sa nu fie folosita de altcineva pana la terminarea proceduriilor.

Ce trebuie facut dupa serviciul de schimbare denumire / nume firma?

Dupa ce schimbarea a fost realizata la Registrul Comertului si noua denumire stabilita, acest lucru trebuie anuntat obligatoriu la A.N.A.F.. Aceasta procedura este necesara pentru a se face toate modificarile dorite si pentru a fi identificat mai usor de catre organele statului in vederea controalelor sau a impozitelor datorate catre stat.

Specialistii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa realizati toate schimbarile necesare pentru a va desfasura activitatea in conformitate cu toate normele legale si pentru a evita sanctiuni penale sau contraventionale.

Un alt lucru important de precizat dupa schimbarea denumirii este sa informati toate organele statului printr-o adresa cu privire la modificare denumire firma dupa caz. Anumite documente vor trebui si ele sa fie reactualizate, cum ar fi autorizatiile de mediu sau orice alt tip de contract realizat intre firma dumneavoastra si stat sau partenerii cu care aveti incheiate colaborari.

Pe langa A.N.A.F. si Registrul Comertului va trebui sa anuntati si primaria locala in vederea schimbarii numelui din registrul de evidenta, pentru a va putea elibera cand aveti nevoie de certificatul fiscal, cat si pentru plata impozitelor.

Contractele de munca nu vor suferi modificari si nu va fi nevoie de acte aditionale pentru a putea continua conform legii. Este important ca decizia de schimbare denumire / nume firma
sa se reflecte in REVISAL pentru ca datele sa fie actualizate.

In acest fel persoanele juridice va vor recunoaste si vor putea factura cu noile date schimbate.

Echipa noastra din Bucuresti este pregatita sa va ajute sa realizati toate aceste documente care pot fi complexe si necesita un timp si un volum de munca mai ridicat.

Va vom putea ajuta sa realizati toate documentele necesare cat mai rapid, pentru a impiedica eventualele amenzi in cazul in care veti depasi termenele legale de aplicare pentru aceste schimbari. De aceea, recomandam sa lucrati cu o firma profesionista pentru a scapa de grija actelor care vor interveni pe parcursul schimbarii denumirii firmei.

Ce acte se vor modifica in procesul de schimbare denumire / nume firma?

In urma acestui proces, actul constitutiv va suferi modificari privind denumirea ca si certificatul unic de inregistrare al societatii comerciale ( C.U.I. ). Noua denumire trebuie schimbata in toate documentele care au fost realizate intre dumneavoastra si stat, cat si cu alte persoane juridice, iar in acest caz se vor putea anexa la contractele sau autorizatiile existente, anexe prin care sa se faca referire la schimbarea denumirii firmei.

Fiecare societate este unica si poate avea anumite autorizatii in functie de natura activitatii acesteia. In cazul in care aveti o autorizatie de functionare de la Agentia de Mediu, veti fi nevoit ca in maxim 30 de zile, sa rectificati si sa ii informati cu privire la schimbarea denumirii firmei, pentru a putea raporta datele lunare care vi se cer.

Schimbare denumire S.R.L. - o noua societate?

Schimbarea denumirii nu inseamna infiintarea unei noi societati. Aceasta va lucra la fel ca inainte, dupa aceleasi coduri C.A.E.N. stabilite. Si codul unic de inregistrare va ramane acelasi.

Activitatea dumneavoastra se va putea desfasura in continuare, in timp ce modificarile vor avea loc. Nu este necesara declararea activitatii, deoarece aceasta nu s-a schimbat.

In principiu, este aceeasi societate, dar cu o alta denumire.

Tipuri de societati care pot schimba denumirea:

Schimbare denumire S.R.L. (societate cu raspundere limitata)

Numele va putea contine orice denumire disponibila, inclusiv cea personala a unuia sau a mai multor asociati, urmata de abrevierea S.R.L.

In cazul unei persoane fizice autorizare (P.F.A.) persoana poate schimba denumirea societatii doar in 3 cazuri:

  divort – in caz de divort, lucru care implica schimbarea numelui personal. Va fi necesara hotararea judecatoreasca privind sentinta definitiva, cat si noul act de identitate;

  casatorie – in cazul in care persoana care are infiintata un P.F.A., se casatoreste si urmeaza sa isi schimbe numele de familie, aceasta va trebui sa isi schimbe si denumirea entitatii, doar dupa eliberarea noului buletin, pentru a face dovada schimbarii numelui, cat si certificatul de casatorie.

  schimbarea numelui complet – exista rar cazuri in care o persoana doreste sa isi schimbe numele complet din terte motive. Astfel, dupa eliberarea noului buletin persoana va trebui sa notifice si sa schimbe in acte la Registrul Comertului noul nume.

Modificare denumire I.I. (intreprindere individuala)

La fel ca in cazul unui P.F.A., persoana va trebui sa se prezinte cu noul buletin, actele doveditoare pentru schimbarea numelui (divort, casatorie etc ), cu actele intreprinderii individuale la Registrul Comertului pentru modificarile privind numele acestuia.

Schimbare denumire O.N.G. (organizatie non guvernamentala)

Acest lucru se poate realiza la judecatoria din raza localitatii unde aceasta functioneaza si va fi necesara depunerea unei cereri pentru verificarea disponibilitatii noului nume al O.N.G.-ului la Ministerul de Justitie.

Va putem oferi consultanta pentru orice tip de entitate sau activitate desfasurata, in vederea procesului de schimbare denumire firma, indiferent de natura schimbarii numelui dumneavoastra sau a societatii.

Trebuie doar sa ne contactati si ne vom ocupa de toate documentele.

Pret si durata schimbare denumire / nume firma

Durata de schimbare denumire firma poate diferi in functie de tipul organizatiei pe care il conduceti. Astfel, pentru schimbare denumire S.R.L., P.F.A., I.I., I.F. si S.A., durata este de aproximativ 4 zile lucratoare din momentul depunererii cererii la Registrul Comertului.

In cazul fundatiilor sau asociatiilor, durata poate fi de pana la 30- 45 de zile datorita instantei judecatoresti de pe raza teritorului de unde apartineti, fiind necesare o solutionare cat si o hotarare definitiva in acest sens.

Echipa noastra din Bucuresti este formata din profesionisti cu o vasta experienta care va pot ajuta sa parcurgeti toti pasii necesari in vederea realizarii procesului de schimbare denumire S.R.L. si a altor modificari pe care le doriti in cadrul firmei dumneavoastra pentru a reintra in legalitate.

Pretul pentru schimbare denumire firma este de 350 lei (+128 lei taxe) . Acest proces este de cele mai multe ori complicat din punct de vedere birocratic. Pot aparea diverse situatii privind disponibilitatea numelui, cat si acte suplimentare necesare.

De aceea, recomandam sa lucrati cu profesionistii din cadrul firmei nostre din Bucuresti, pentru ca scopul societatii dumneavoastra sa fie realizat cat mai corect, rapid si legal.

Va putem sta la dispozitie cu o gama larga de proceduri, care implica buna desfasurarea a activitatii dumneavoastra inclusiv contabilitate, tinerea evidentei angajatiilor, schimbare sediu social cat si alte modificari care cu siguranta vor aparea pe parcursul desfasurarii activitatii firmei.

Timpul este scurt mai ales in afaceri si astfel nu veti mai pierde vremea pe drumuri, in diferitele institutii, putandu-va astfel concentra mai mult pe afacerea dumneavoastra sau chiar pe alte aspecte din viata personala.

Va recomandam sa vizualizati si alte servicii de contabilitate, infiintare firma ori operatiuni complementare ale Profi Conta

Deschideti WhatsApp
1
Aveti un mesaj nou de la Profi Conta
Profi Conta
Buna ziua.

Va putem ajuta cu serviciul de Schimbare denumire / nume firma. Ne puteti scrie sau suna.

Ne face placere sa va anuntam ca beneficiati de consiliere gratuita.